Binnenkort een Legoland park in Charleroi!

Julie Docsterd,
31-08-2022
De geruchtenmolen draaide snel en nu lijkt het zo goed als zeker dat er een Legoland park komt in Charleroi, op de oude Caterpillar-site.
James Qualtrough

Vandaag biedt de toeristische sector in Wallonië werk aan 100.000 mensen. Dit project zal het toeristische ecosysteem ongetwijfeld versterken in het zuiden van het land, dat al kan steunen op Pairi Daiza en steden als Bergen, Doornik, Namen en Charleroi, en een verblijf in Wallonië van drie tot vier dagen zal aanmoedigen.

Uitstekend nieuws voor de werkgelegenheid!

Meer dan 1.000 jobs zullen gecreëerd worden zodra Legoland operationeel wordt. “Legoland is een eersteklas recreatiepark met een zeer stevig financieel model,” zegt Waals minister van Economie Willy Borsus. Het is een structureel project, waarbij vooral een beroep zal worden gedaan op lokale bedrijven voor de bouw en voor leveranciers.

Gemakkelijk bereikbaar met de trein?

De toegankelijkheid van het terrein is momenteel onderwerp van technische studies. Hoewel er zo’n 21 miljoen mensen binnen een straal van twee uur rijden van Charleroi wonen en de meeste toekomstige bezoekers gezinnen zullen zijn, zijn de Waalse autoriteiten van plan alternatieven voor de auto aan te bieden, zo verzekerde de Minister van Economie ons. Om milieuredenen, maar ook om filevorming in de omgeving van het terrein in Gosselies te voorkomen.

Op zoek naar ideeën voor je volgende vakantie?

VISITWALLONIA.BE