Binnenkort kan je naar Portofino vanuit Parijs… met de Orient-Express!

Julie Docsterd,
17-02-2024
Belmond, het bedrijf dat eigenaar is van de prestigieuze Venice Simplon-Orient-Express, start met een nieuwe route die Parijs via het spoor verbindt met Portofino. Alleen de prijs zou wel eens pijn kunnen doen aan je ogen...
portofino
Nick Fewings

Het is een reis die je even helemaal uit het dagelijkse ritme belooft te halen, en dat alles in ongekende luxe. De befaamde Venetië Simplon-Orient-Express trein maakt zich op om de Lichtstad te verbinden met het iconische dorpje Portofino, aan de Italiaanse Rivièra. Hiervoor zal het prestigieuze treinkaravaan door het Franse platteland tuffen om vervolgens langs één van de mooiste stukken van Ligurië te reizen.

De Venice Simplon-Orient-Express vertrekt op 20 juni om 15.00 uur uit Parijs en reist door het oosten van Frankrijk, via Dijon, Lyon en Avignon. Daarna trekt hij langs de Côte d’Azur via Cannes, Nice en Monte Carlo naar de Italiaanse grens. Tijdens de hele reis aan boord van dit symbool van het gouden tijdperk van het spoor kunnen passagiers proeven van de verrukkelijke keuken van chef-kok Jean Imbert, die van de gelegenheid gebruik maakt om zijn nieuwe zomermenu te onthullen.

orient express
Elimende Inagella

De reis eindigt pas de volgende dag rond 13u in Santa Margherita Ligure, net buiten Genua. Van daaruit worden de passagiers naar Hotel Splendido gebracht, een 16de-eeuws klooster dat door de Britse Belmond-groep rijkelijk werd gerenoveerd en omgetoverd tot een paleis. Passagiers zullen hier twee nachten doorbrengen, waarbij ze opnieuw kunnen genieten van de kookkunsten van de Franse chef-kok Jean Imbert, die tijdens de twee dagen aanwezig zal zijn in de keukens van het met een Michelin-ster bekroonde restaurant La Terrazza. De klap op de vuurpijl tijdens de tweede avond is de vertoning van een historische film op het dorpsplein.

Het prijskaartje van deze uitzonderlijke reis, waarbij alleen de heenreis is inbegrepen, bedraagt € 7.798 per persoon! Voor de terugreis kunnen de gelukkigen niet alleen vliegen, maar ook kiezen om een regionale trein te nemen naar Genua en vervolgens naar Milaan, in gezelschap van ‘gewone stervelingen’, en dan de Frecciarossa naar Parijs.

Strandvakantie Adriatische Kust

Emilia Romagna

Appartement

Kamers

5 Personen

54.00 m2

€ / week

min nachten

Villa met privé zwembad voor 12 personen

Toscane

Huis/Villa

Kamers

12 Personen

200.00 m2

€ / week

min nachten

Zeilcruise op de Star Flyer van Rome naar Rome 9D/8N

Latium

Cruise

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Club Esse Cala Bitta 3* met huurauto

Sardinië

Verblijf

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Colonna Grand Hotel Capo Testa 5* Geen transfer

Sardinië

Verblijf

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Quirinale 4* - Geen overstap

Latium

Verblijf

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Club Coralia Janna e Sole 4* met autoverhuur

Sardinië

Verblijf

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Kolbe Hotel Rome 4* - Geen transfer

Latium

Verblijf

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten