Belgische kust: meer dan 100 chefs vieren de Noordzee!

16-09-2025
Van 15 september tot 15 oktober zetten meer dan 100 restaurants langs de Belgische kust de Noordzee en haar seizoenssmaken in de kijker.
noordzee
© adobe

De Belgische kust maakt zich op voor een ware culinaire golf tijdens de actie ‘Zee van Smaak’, georganiseerd door Westtoer. Meer dan 100 chefs – met locaties van De Panne tot Knokke – gaan aan de slag met seizoensproducten uit de Noordzee, met gerechten die schipperen tussen herwerkte klassiekers en eigentijdse creaties.

Zilte borden

Op het menu staan onder andere tarbot, tong, inktvis, en uiteraard ook de lokale trots: grijze garnalen. Jurgen Vanlerberghe, directeur van Westtoer, is enthousiast: “Vorig jaar deden 88 chefs mee. Nu zijn het er meer dan 100.”

Een gids op zak

Om niet te verdwalen in dit gastronomische doolhof, is er een gratis pocketgids beschikbaar in toeristische kantoren en deelnemende restaurants. Je ontdekt er pareltjes zoals inktvis met garnalenjus bij Marquize (Middelkerke), tarbot in sepiabouillon met eekhoorntjesbrood van sterrenchef Dimitri Proost (Oostende), of de nostalgische borden van Nel Decrits in Petit Comité (De Panne).

Nos locations de vacances relatives à cet article

Geniet ervan!

De Panne, appt zee 6p, Plopsaland

Belgische kust

Appartement

3 Kamers

6 Personen

70.00 m2

€ / week

min nachten

Appartement te huur in Knokke Le Zoute

Belgische kust

Appartement

Kamers

6 Personen

136.00 m2

€850 / week

min nachten