Brussel: heel wat nieuws voor de ‘Winterpret’!

Julie Docsterd,
11-11-2022
Neen, de energiecrisis zet geen domper op de beroemde Kerstmarkt van Brussel. De gemeentebesturen kondigen zelfs een aantal mooie nieuwigheden aan voor deze 22ste editie!
Eric Danhier Visit.Brussels

Dit jaar vindt ‘Winterpret’ plaats van vrijdag 25 november tot zondag 1 januari. Deze editie biedt een aantal nieuwigheden, waaronder een ode die de organisatoren brengen aan de ‘Premières Nations du Canada’, door een toeristisch aanbod in de spotlights te zetten dat voorgesteld wordt door ‘Tourisme Autochtone Québec’.

Sauna’s, concerten, curling en schommels !

In het Groot Godshuis of Grand Hospice, op een steenworp van het reuzenrad, wacht nieuwsgierige bezoekers ook een ‘Secret Garden’. Van woensdag tot zondag biedt deze groene en verrassende oase een unieke sfeer met lichtinstallaties, akoestische concerten, lokale comedians en zelfs met hout verwarmde sauna’s!

Aan het Muntplein kunnen liefhebbers van sportieve activiteiten een olympische discipline uitproberen die in de Noordelijke landen erg bekend is: curling. Daarbij zijn drie pistes toegankelijk, compleet in de sfeer van een ‘après ski-dorp’.

De organisatoren kondigen ook een wervelende nieuwigheid aan die heel wat mensen blij zou moeten maken: schommels zorgen voor een verrassingselement op de Kunstberg, in combinatie met mooie melodieën.

Ondanks de feestelijke sfeer in de straten wil Stad Brussel ook zijn steun aan Oekraïne opnieuw onderstrepen met enkele traditionele straatanimaties.

Visit.Brussels

De traditionele elementen…

Naast deze nieuwigheden gaat ‘Winterpret’ ook opnieuw  gepaard met een reuzenrad, een schaatsbaan en een majestueuze Kerstboom op de Grote Markt. Het mooiste marktplein ter wereld staat ook in het teken van een licht- en klankspel dat meerdere avonden per week plaatsvindt. Net zoals vorig jaar is het Terkamerenbos ook van de partij, en zal je er een schaatsbaan en lumineuze decoratie vinden.

In een complexe economische context benadrukt Stad Brussel dat de uren van de verlichting in de straten beperkt worden van 17u tot 1u (in plaats van 13u tot 1u).