BXLBeerFest herleeft om artisanale bieren te promoten

Julie Docsterd,
23-08-2022
Een zestigtal artisanale brouwerijen zullen tijdens de vierde editie van het festival BXLBeerFest meer dan 400 bieren voorstellen!
visit.brussels-Jean-Paul-Remy

Het BXLBeerFest opent tijdens het weekend van 27 en 28 augustus de deuren in de gebouwen van Tour & Taxis in Brussel. Het evenement is een gezellige ontmoeting tussen artisanale brouwers en het grote publiek.

Op mensenmaat!

Bezoekers zullen er 160 brouwers kunnen ontmoeten in een “familiale en menselijke sfeer”, zeggen de organisatoren. Naast brouwers zullen er ook foodtrucks en thematische evenementen zijn: gegidste degustaties, combinaties van bieren met gerechten, conferenties, … BXLBeerFest wil Brussel als hoofdstad van het artisanale bier, met haar vele cafés en gespecialiseerde winkels, in de kijker zetten.

Praktische info

Het festival opent de deuren op zaterdag en zondag om 10 uur en sluit ze weer om 20 uur. Toegang kost 5 euro in voorverkoop (www.bxlbeerfest.com) en 10 euro ter plaatse en consumpties (in glazen van 15 cl) worden betaald met jetons. Op zaterdag is er een afterparty voorzien in brouwerij La Source, nabij Tour & Taxi.