Citytrip: onze 5 tips voor het inpakken van je koffer

Kevin Stickens,
25-10-2022
Met het mooie weer op komst kunnen wij nog maar aan één ding denken: een citytrip! Ga jij binnenkort een stad bezoeken?
Vacancesweb.be

Laat de voorpret dan niet bederven door de stress rond het inpakken van je reisbagage. Geen paniek, met deze 5 tips heb jij in geen tijd je koffer perfect ingepakt voor je citytrip!

Kies voor een eReader of Book Swap!

Lees je graag tijdens een vlucht of ’s avonds op de hotelkamer? Dan weet je ook dat boeken heel wat ruimte en gewicht in beslag nemen in je koffer of tas. Kies voor een eReader, zo hoef je maar 1 object mee te nemen in plaats van al die zware boeken. Een andere mogelijkheid is boekenruil, ook wel Book Swap of Book Library genoemd. Dit is een service dat door veel hotels en hostels tegenwoordig wordt aangeboden. Hierbij mag je gratis boeken omruilen in een daarvoor bestemde boekenkast.

Vacancesweb.be

Slim inpakken!

Je pakt altijd meer kleren in dan dat je nodig hebt. Een beetje overbodig, niet? Je hoeft immers niet elke dag iets anders aan. Kies enkel de kleding waarvan je zeker weet dat je ze echt gaat dragen. Kies voor bepaalde basisstukken die goed bij elkaar passen. Check van tevoren de weersvoorspellingen, want je wil niet in een korte broek staan met 10 graden. Twijfel je? Stel jezelf dan de vraag of je gelukkig wordt van het kledingstuk? Zo niet, gewoon laten hangen in de kast.

Minder gewicht

Er zijn meerdere manieren om je reisbagage licht te houden. Let bij het kopen van een nieuwe koffer op het gewicht. Een lichte koffer betekent namelijk dat je meer kilo’s overhoudt voor de inhoud. Daarnaast kan je je (bad)handdoeken beter thuis laten liggen, deze zijn vaak voorzien in het hotel. Is dit niet het geval, dan zijn in de omgeving vaak handdoeken te koop voor een klein prijsje. Dat is nog altijd goedkoper dan extra bijbetalen op het vliegveld!

Vacancesweb.be

Verdeel het gewicht over je koffer

Denk na over hoe je het gewicht verdeelt over de koffer. Wanneer je hier niet bij nadenkt, dan stop je al snel de zwaardere spullen bovenin je koffer waardoor deze minder stabiel is en sneller zal omvallen na een klein stootje. Pak dus altijd de zwaardere spullen in bij de onderkant (de wieltjes) van je koffer. Zo voorkom je onhandige momenten!

Inpakken van de koffer

Heb je een selectie gemaakt? Dan kan het inpakken beginnen. Begin met het oprollen van de kleding. Dit is ruimtebesparend en zorgt ervoor dat je kreukvrij je kleedje bij aankomst kan aantrekken. Gebruik de binnenkant van je schoenen als extra ruimte voor het ondergoed, sokken en parfumflesjes. Ruiken je schoenen niet meer zo fris? Vergeet dan niet een plastic zakje mee te nemen om deze spulletjes in op te bergen.

Vacancesweb.be