Corsica: wij testten 3 tochten met elektrische fietsen voor u!

De landschappen van Corsica zijn adembenemend mooi! Maar het is niet eenvoudig om hier de toppen per fiets te bereiken. Dus om niet alleen maar langs kust te moeten trappen en de mogelijkheid te hebben om te klimmen en de hoogten te bewonderen, is de keuze voor een elektrische fiets een geweldig idee. Het is een superleuke manier om het eiland te ontdekken zonder buiten adem te raken.

Onze beste plannen om Corsica te ontdekken

Dankzij de elektrische fiets kan iedereen la Grande Traversée – GT20 doen. Het zou immers zonde zijn om deze fietsroute, die een van de mooiste van Europa is, links te laten liggen.

De zachte mobiliteit is zeer populair op Corsica, want je vindt overal fietsverhuurbedrijven en elektrische fietsen. Veel bedrijven bieden zelfs aan om je e-bike aan het begin van de trip af te leveren en op de eindbestemming weer op te halen. Ze zorgen voor helmen, een bandenreparatiekit, bijstand…: echt interessant! Appebike, om er eentje te noemen, biedt dit allemaal aan.

Genieten op de GT20

De GT20 telt 12 etappes. De vijftig km die elke etappe telt, leg je zonder problemen af, want de batterij van de e-bike heeft een actieradius van 100 km zodat je zorgeloos kunt vertrekken! Ik vond het geweldig om de etappes van GT20 op deze manier te doen, zonder angst dat je hartslag te hoog oploopt of je buiten adem raakt op een klim. Gewoon het avontuur ten volle kunnen beleven en genieten van de landschappen: heerlijk! De etappe Porto – Verghju Pass was mijn favoriet, met het forêt d’Aitone, de rivier, de dennen. Het is een betoverend decor.

Sportievere fietsers, die spierkracht in plaats van elektriciteit willen aanwenden, kunnen noteren dat de GT20 Corsica van noord naar zuid doorkruist, van Cap Corse naar Bonifacio, door prachtige charmante dorpen met een rijke geschiedenis en … gastronomie. De 12 etappes bedragen in totaal 600 kilometer met een duizelingwekkend hoogteverschil van 7.000 meter! Onderweg beklim je ook de Col de Verghju, op bijna 1.500 meter boven zeeniveau.

Driedaagse verkenningstocht vanuit Corte

Het grondgebied van Oost-Corsica biedt verschillende slow tourism formules, waaronder de elektrische fiets. Vanuit Corte is het mogelijk om te genieten van een driedaagse verkenning per e-bike. Het programma is opgesteld door professionals en leidt tot de ontdekking van dorpen en iconische plaatsen van het Oost-Corsicaanse grondgebied. De paden zijn steeds gemarkeerd en dus zeer veilig!

Van Bastia naar Ajaccio in één week

Cycling Corsica organiseert ook uw verblijf: een week om de westkust te doorkruisen en te ontdekken in 8 etappes. Op deze route van Bastia naar Ajaccio is het uitzicht prachtig! Vooral de etappe die Porto met Cargèse verbindt is prachtig. We staken de Calanques de Piana over die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Eerlijk gezegd zou ik hier voor altijd willen blijven. De roadbooks zijn zeer goed opgesteld, zodat je onmogelijk verloren kan rijden.

Cap Corse

De “historische route langs de paleizen van de Amerikanen” is een ander groot avontuur om te beleven! Per e-bike verken je de rotsen en kleine kronkelende paden van Cap Corse, het noordelijke punt van ‘l’île de beauté’. Wist je dat deze paleizen werden gebouwd door de Cap Corsins die 200 jaar geleden naar Amerika emigreerden. Toen ze terugkeerden, wilden ze hun rijkdom tonen. Hier heeft Ebike het monopolie van de elektrische fietsen. Hun roadbooks zijn buitengewoon goed gemaakt en staan vol fascinerende anekdotes. Deze 6 dagen zal ik niet vergeten. De dorpjes en religieuze architectuur waren eveneens prachtig.

Je zal zien dat sommige organisaties ook accommodaties in hun pakket opnemen. Waarom niet, want zo moet je er zelf niet meer naar op zoek gaan. En zelfs, in sommige gevallen, kun je te gekke dingen beleven, zoals een nacht doorbrengen in een echt Amerikaans paleis! Andere organisaties bieden alleen fietsroutes aan: dan moet je zelf de accommodaties boeken die je leuk vindt.

Ik vond het geweldig om deze fietsritten voor jullie te testen. Ik was geen fan van elektrische fietsen, maar nu ben ik er echt weg van. Corsica wacht op jou, aarzel niet langer en stap op de fiets!

Onze beste plannen om Corsica te ontdekken

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆