De 5 gevaarlijkste steden ter wereld!

François Piette,
10-07-2023
Welke steden zijn de gevaarlijkste ter wereld? 😱 Deze 5 bestemmingen schrap je best van je lijstje voor een citytrip met het gezin. 🔪 🚔
Vacancesweb.be

Volgens onderzoekers bevinden maar liefst 42 van de 50 gevaarlijkste steden ter wereld zich in Latijns-Amerika. Brazilië alleen heeft 17 steden in dit trieste klassement staan. De situatie in Honduras lijkt dan wel te verbeteren (hoewel niet alle moorden geteld worden, wat een vertekend beeld kan geven), het geweld in Mexico is nog niet onder controle en eist een indrukwekkend aantal slachtoffers op. De Verenigde Staten hebben 4 steden in deze lijst (Saint Louis, Baltimore, New Orelans en Detroit), Zuid-Afrika telt er 3.

In dit artikel maken we van op een veilige afstand een reis naar de vijf gevaarlijkste steden ter wereld. Grote steden, die ondanks hun gevaren een rijke geschiedenis, cultuur en bijzondere verhalen hebben die opvallen tussen hun internationale tegenhangers. De steden op onze lijst zijn Los Cabos, Acapulco en Tijuana in Mexico, Caracas in Venezuela en Natal in Brazilië. Opvallend is dat dit allemaal steden in Latijns-Amerika zijn, wat overeenkomt met wat we hierboven al aanhaalden over de situatie daar.

1. Los Cabos, Mexico

Los Cabos (minder dan 300.000 inwoners), gelegen op het schiereiland Baja California in Mexico, is beroemd om zijn stranden en uitstekende vistochten. Echter, met een van de hoogste moordcijfers ter wereld, verdient deze stad een plaats op onze lijst van de gevaarlijkste steden ter wereld. Maar Los Cabos is niet alleen bekend om zijn hoge criminaliteitscijfers. Het is ook een stad vol kleur, muziek en een sterke lokale gemeenschap, die volhoudt ondanks de gevaren. De stad heeft dus alle troeven in huis om een charmante kuststad te zijn. Tegenwoordig is de politie in groten getale aanwezig in de stad.

Vacancesweb.be

2. Caracas, Venezuela

De hoofdstad en belangrijkste stad van Venezuela telt bijna twee miljoen inwoners. Caracas kent een levendig cultureel leven en een ideaal klimaat… Jammer genoeg is het met 122 moorden per 100.000 inwoners ook de gevaarlijkste hoofdstad ter wereld. De stad wordt geconfronteerd met economische en politieke uitdagingen, wat leidt tot een hoge mate van armoede en criminaliteit. Caracas heeft echter ook zijn unieke charme. De stad ligt in een vallei omgeven door het Avila-gebergte, dat een verbluffend contrast biedt tussen de stedelijke jungle en de natuurlijke wereld.

Vacancesweb.be

3. Acapulco, Mexico

Van Venezuela gaan we weer even terug naar Mexciio, meer bepaald naar Acapulco. Acapulco, een stad met minder dan 700.000 inwoners, geniet van het meest stabiele klimaat op het Amerikaanse continent. De gemiddelde temperatuur bedraagt ongeveer 28 graden! Als de drugsdealers en bendes mekaar niet constant uitmoorden, heeft deze stad alles voor een droomvakantie. Dat wordt trouwens bevestigd door het verleden van de stad. Ooit was het namelijk een toevluchtsoord voor Hollywoodsterren. Ook vandaag blijft Acapulco wel een bestemming die toeristen warm maakt met zijn prachtige baaien en bruisend nachtleven.

Vacancesweb.be

4. Natal, Brazilië

Natal (800.000 inwoners), in Brazilië, heeft ook zijn deel van de problemen. Met een hoog aantal gewelddadige incidenten, staat Natal op onze lijst van de gevaarlijkste steden ter wereld. Natal ligt echter ook aan de kust, biedt lange, zonnigestranden en is omgeven door duinen, wat het een populaire toeristische bestemming maakt. Jammer genoeg blijft de veiligheid er maar op achteruitgaan…

Vacancesweb.be

5. Tijuana, Mexico

Als laatste op onze lijst van de gevaarlijkste steden ter wereld staat Tijuana, een stad aan de grens van Mexico met de Verenigde Staten. Tijuana, dat meer dan 1,3 miljoen inwoners telt, heeft te maken met drugsoorlogen en hoge criminaliteit door de aanwezigheid van drugskartels. Jaarlijks kunnen hier tussen de 5.000 en 6.000 moorden gelinkt worden aan drugsactiviteiten. Ondanks die uitdagingen blijft Tijuana een levendige stad, beroemd om zijn street food, kunst en cultuur.

Vacancesweb.be

Terwijl we deze reis naar de gevaarlijkste steden ter wereld afronden, is het belangrijk te benadrukken dat gevaar en schoonheid vaak naast elkaar bestaan. Deze steden, ondanks hun gevaren, hebben ook veel te bieden, van hun rijke cultuur tot hun adembenemende landschappen. Hoewel het onmiskenbaar is dat deze steden gevaren kennen, is het ook waar dat in elk van deze steden het leven doorgaat, en vaak op manieren die zowel verrassend als inspirerend zijn.

Kom je toch langs een van de gevaarlijkste steden ter wereld?

Reizen naar de gevaarlijkste steden ter wereld kan een unieke en boeiende ervaring zijn, maar het vereist een zorgvuldige planning en bewustzijn. Het is belangrijk om te onthouden dat veiligheid altijd voorop moet staan bij het verkennen van dergelijke bestemmingen. Hoewel de ervaringen die je opdoet in deze steden onvergetelijk kunnen zijn, moet je je bewust zijn van de risico’s en de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. Hier zijn vijf tips die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je reis naar een van de meest uitdagende, maar tegelijkertijd fascinerende steden ter wereld.

1. Informatie verzamelen: Verzamel zo veel mogelijk informatie over de stad waar je heen gaat. Dit omvat de veilige en onveilige gebieden, de lokale gewoontes en de huidige politieke situatie.

2. Reisverzekering: Zorg ervoor dat je een goede reisverzekering hebt die dekt in geval van diefstal, verlies en medische noodgevallen. Het is altijd belangrijk om voorbereid te zijn op het onverwachte.

3. Lokale begeleiding: Overweeg om een lokale gids te gebruiken, vooral als je de taal niet spreekt. Een gids kan je helpen de veiligste routes te kiezen en je te introduceren in de lokale cultuur op een veilige en respectvolle manier.

4. Vermijd opvallen: Probeer niet op te vallen als een toerist. Het kan nuttig zijn om je te kleden in lokale kleding, om waardevolle bezittingen verborgen te houden, en om te voorkomen dat je te veel contant geld bij je hebt.

5. Noodnummers: Zorg ervoor dat je altijd de lokale noodnummers bij de hand hebt. Je weet nooit wanneer je ze nodig hebt, en in geval van nood kunnen ze van levensbelang zijn.

 

Bovenstaande tips zijn trouwens niet enkel van toepassing in de gevaarlijkste steden ter wereld, maar gelden in het algemeen om veilig te reizen.