De beste fietsroute van het jaar loopt door België

Julie Docsterd,
07-04-2023
Ontdek dé fietsroute van het jaar, in België! ‘EuroVelo 5’, ook bekend onder de naam ‘Via Romeo’, laat je het natuurlijke, culturele en brouwerij-erfgoed van ons land ontdekken. Ideaal voor een fietsvakantie of een sportief weekend🚴‍ 🚴‍♀️🇧🇪🍻
Fat Lads

Nu het mooie weer en mildere temperaturen terug in het land zijn, denken veel mensen eraan om de fiets van stal te halen om van de frisse lucht te genieten. Sommigen gaan zelfs een stap verder en stellen zich hun fietsvakantie voor, met dagenlang plezier op de trappers…

Voor hen zijn er de ‘EuroVelo‘ routes, een netwerk van 17 langeafstandsfietsroutes die het hele Europese continent doorkruisen. Het volledige netwerk is meer dan 91.500 kilometer lang, gedragen door de Europese Fietsersbond!

Je kan natuurlijk besluiten om een volledige route in één keer te fietsen, maar dat is iets voor fietsers met een goede conditie. Je kan ook een deel van de route rijden, bijvoorbeeld op vakantie of in het weekend. En dat is veel haalbaarder voor de gemiddelde fietser.

Op de ‘Fiets en Wandelbeurs‘ in Utrecht won één van de routes de titel ‘Fietsroute van het Jaar’, en het goede nieuws is dat die door België loopt! De ‘EuroVelo 5‘-route, de ‘Via Romeo‘ en is op zijn zachtst gezegd bijzonder, want hij loopt van de Britse stad Canterbury naar Brindisi in Zuid-Italië! Volgens EuroVelo kan je langs de Belgische route “het rijke natuurlijke, architecturale, culturele en brouwerij-erfgoed van het land ontdekken“. Misschien kom je op die manier wel op een paar weinig bekende plekken die niet ver van huis te vinden zijn!