De leuke uitstap-ideetjes van Florence: “Een nacht in het ‘Château de Namur’ voor een onvergetelijke ervaring!”

Florence Brigode,
02-02-2024
Kiezen voor een winterse uitstap naar de leuke stad Namen, dat is gegarandeerd hartverwarmend. En nog meer als het daarbij gaat om een betoverend verblijf in het ‘Château de Namur’.
Château de Namur
Château de Namur

Deze plek, een voormalig fort, een adellijke residentie en een gevangenis, is vandaag een bekend hotel-restaurant. Het architecturale erfgoed van het kasteel is indrukwekkend: wanneer je er aankomt, word je overmand en sprakeloos door de schoonheid van het imposante gebouw. De vrieskou op het grijze leistenen dak zorgde ervoor dat het kasteel schitterde in de winterzon: prachtig!

Ik kreeg meteen zin om de paar treden die me nog scheidden van het Château op te lopen. We hadden een ‘Room Confort’ geboekt en die was perfect. Prachtig geweven behang, sierlijke zeteltjes, LED-lampjes achter het hoofdeinde: een kamer in goudtinten en heel lichtrijk. We gaven onze bagage af en gingen meteen op weg.

Château de Namur
Château de Namur

We wilden ons laten meeslepen door de ongelooflijke stad Namen en haar poëzie. We trokken naar het Félicien Rops-museum. Ik had al een tijdje zin om deze kunstenaar uit Namen te ontdekken en ik werd allesbehalve teleurgesteld. Ga dit voormalige herenhuis in het oude stadsgedeelte van Namen zeker ook bezoeken: het is een juweeltje. Een absolute aanrader. En als je net zoals wij graag ronddwaalt, raad ik je aan om de ‘Totemus‘-app te proberen: één van hun zoektochten neemt je mee op ontdekkingstocht door de stad, in de voetsporen van Félicien Rops. Twee manieren om de kunstenaar te ontdekken die elkaar perfect aanvullen!

We keerden terug naar ‘ons’ kasteel, met wangen roze van plezier en van de kou. Mijn vriend besloot om zich te gaan uitleven in de fitnessruimte van het hotel. Naar mijn gevoel hadden we al genoeg cardio achter de kiezen voor vandaag, dus trakteerde ik mezelf op een heerlijk bubbelbad. We hadden uiteraard een tafel gereserveerd in het Château. We wilden er het restaurant uitproberen waar de leerlingen van de ‘Ecole Hôtelière de la Province de Namur’ opgeleid worden. En dat bleek een uitstekend idee: lichte houten vloeren, authentieke bakstenen, mooie witte tafelkleden. Een waar genoegen om het glas te heffen in zo’n warme omgeving. Het viergangenmenu was een bom van smaak, kleur, finesse en creativiteit… Ik ben geen grote fijnproever, maar ik vond het erg leuk om de keuken van chef-kok Axel Devillers te ontdekken. Om de avond in schoonheid af te sluiten, doken we in de berg kussens die ons bed sierden: de perfecte start voor een heerlijke nacht op een magische plek vol geschiedenis. Wat een zaligheid!

meer weten over het Château de Namur

 

Château de Namur
Château de Namur