Terug

De regio Charleroi, ga voor het onverwachte!

02/09/2021

Met zowel stedelijke als rurale gebieden, beschikt de regio Charleroi over onmiskenbare toeristische troeven! Drie Unesco-erkenningen, musea met internationale uitstraling, een waaier aan horecazaken en heel wat shopping- en wandelmogelijkheden… Maak een uitstap naar de regio Charleroi!

Niet te missen musea

Het Bois du
Cazier,
dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, vertelt het verhaal van het
industriële tijdperk en herbergt de zeer mooie collectie van het Musée du Verre, het glasmuseum. Het Museum van de Fotografie is het grootste in Europa.
Het BPS22 valt op door zijn eigentijdse programmatie. Het Museum voor Schone Kunsten gaat eind 2022 weer open.

Verken de stad en het platteland

Heb je een ziel die thuishoort in de stad? Onze bewegwijzerde routes nemen je mee op ontdekking naar zijn verborgen schatten: Art Nouveau, Art Deco, Street Art en nog veel meer… Ga je eerder voor het platteland? Kies uit de wandelingen in dorpen, bossen, op het platteland, op een terril…

Atypische parcours

Onze wandelingen over de terrils en rond street art zijn een must geworden. Wie graag wandelt, kan kiezen uit verschillende routes van 1 tot 22 km om de terrils te beklimmen, de door de mens gecreëerde groene heuvels. Onze Street Art routes kunnen te voet of met de metro afgelegd worden, in de stad of aan de oevers van de Samber.

Maison du Tourisme de Charleroi