De reuzenpanda’s van Pairi Daiza blijven in België!

Julie Docsterd,
23-02-2023
Dierenpark Pairi Daize heeft aangekondigd dat de vijf reuzenpanda's tot nader order in België zullen blijven. Inderdaad, de eerste reuzenpanda die in Pairi Daiza geboren werd, Tian Bao, moest vertrekken naar China, maar door de pandemie werd het project onderbroken.
Sid Balachandran

Het dierenpark is er trots op dat het verblijf van de vijf reuzenpanda’s in België verlengd wordt, het bewijs dat Pairi Daiza wereldwijd gerespecteerd en gewaardeerd wordt. De teams van Pairi Daiza zijn momenteel op zoek naar een geschikte verblijfplaats voor de broer en zus van Tian Bao, Bao Di en Bao Mei, die naar een eigen territorium zullen verhuizen. Reuzenpanda’s hebben namelijk een sterke territoriumdrang en verkiezen een solitaire levensstijl.

Pairi Daiza hoopt dat er in de toekomst nog geboortes van reuzenpanda’s zullen plaatsvinden in het park. Een ambitieus project dat veel geduld en werk vereist, maar dat bezoekers zal verheugen.

Pairi Daiza, een uniek dierenpark!

Pairi Daiza is een dierenpark dat momenteel zo’n 7.500 dieren telt, waaronder 21 olifanten, zes gorilla’s, zeven tijgers, een komodovaraan en, uiteraard, de vijf reuzenpanda’s die de trots van het park zijn.