Dit land viert zijn 10 miljoenste bezoeker dit jaar!

Julie Docsterd,
17-12-2022
“Eén van de belangrijkste toeristische bestemmingen voor mensen overal ter wereld,” bevestigt de eerste minister!
Evan Krause

Op de luchthaven van Bangkok verwelkomden traditionele dansers en trommelaars de passagiers van een vlucht van Saudi Arabian Airlines, die er volgens de Thaise autoriteiten voor zorgt dat het land de meet van 10 miljoen bezoekers is gepasseerd! Een cijfer dat misschien astronomisch lijkt, vooral in vergelijking met de 427.000 toeristen die het Koninkrijk in 2021 bezochten, maar het moet vergeleken worden met de 40 miljoen mensen die Thailand in 2019 bezochten!

De Thaise premier Prayut Chan-O-Cha prees de veerkracht van de toeristische en horeca-ondernemers van het land. “Het luchtruim is open,” zei hij in een toespraak. “We willen graag het vertrouwen versterken in Thailand, dat één van de toeristische (top)bestemmingen blijft voor mensen over de hele wereld,” voegde hij eraan toe.

Dat Thailand nog ver verwijderd is van zijn pre-Covid niveau van bezoekers, komt dat vooral door Chinese toeristen: het ‘zero Covid’-beleid van de Chinezen ontneemt Thailand ongeveer tien miljoen bezoekers per jaar.