Dit zijn de beste en slechtste toeristen ter wereld!

Julie Docsterd,
08-10-2022
Veel enquêtes van hoteliers of reisbureaus stellen ranglijsten op om te bepalen wie de slechtste toeristen ter wereld zijn. De grote "winnaars" zijn min of meer altijd dezelfde!
Vidar Nordli Mathisen

Expedia, TNS Infrarest, Topito en vele anderen hebben het al gewaagd om een ranglijst van de minst gewaardeerde toeristen ter wereld op te stellen … Het is duidelijk dat altijd dezelfde nationaliteiten op kop staan!

Onze zuiderburen?

Voor de gezondheidscrisis waren volgens de Amerikaanse reisgigant Expedia blijkbaar de Fransen de slechtste toeristen ter wereld.

Meer concreet opperden de professionals die werden geïnterviewd in het kader van de studie in opdracht van Expedia, bestaande uit een grote meerderheid van professionals in de hotelsector, de moeilijkheden voor Franse toeristen om zich in het Engels uit te drukken, evenals een ongelukkige gewoonte om hier en daar woorden in het Frans in te voegen in de hoop begrepen te worden. Dezelfde geraadpleegde mensen betreuren ook het gebrek aan fooien en een zekere neiging om te klagen zodra ze de kans krijgen. Tot slot lijkt het erop dat de “Franse hoffelijkheid” inderdaad tot het verleden behoort…

Wat met de andere nationaliteiten?

Uit dezelfde studie blijkt dat Zuid-Europeanen het minst graag gezien zijn door diezelfde professionals. Na de Fransen bezetten de Spanjaarden en Grieken de 2e en 3e plaats in deze ranglijst van de slechtste toeristen.

En de beste toeristen ter wereld?

Aan het andere uiterste, bij de meest gewaardeerde toeristen, vinden we de Japanners dankzij hun legendarische discretie, maar ook door hun hoffelijkheid en diplomatie. Een klein minpuntje voor hen: talenkennis is niet hun sterkste kant. Dus eindigen ze op de voorlaatste plaats op vlak van beheersing van de taal van het gastland. Onze Britse buren en de Canadezen vormen met de Japanners de top 3 meest gewaardeerde nationaliteiten ter wereld.