Dit zijn de meest gestolen voorwerpen uit hotels

Rédaction / Redactie,
02-09-2021
Uitchecken met een extra paar slippers of zeepjes in de koffer is gebruikelijk, al gaan sommige toeristen nog veel verder dan dat...

Je ooit al afgevraagd waarom haardrogers in hotelkamers aan de muur van de badkamer zijn vastgemaakt? Het antwoord ligt voor de hand, al kunnen hotels natuurlijk niet álles vastmaken wat anders los zou zitten.

Handdoeken, badjassen of zelfs de paraplu van de kamer zijn zaken die je, in tegenstelling tot bijvoorbeeld zeep, allerminst mee naar huis mag nemen. Wie dat toch doet zonder het hotel te verwittigen, zal een bedrag van de kredietkaart zien verdwijnen. Je “koopt” deze zaken dan.

Bizarre diefstallen

De Duitse website Wellness Heaven, geïntrigeerd door dit fenomeen, besloot vertegenwoordigers van 1.093 hotels in heel Europa te interviewen om na te gaan welke items klanten het vaakst meegrabbelen.

Handdoeken staan met stip op nummer één, gevolgd door badjassen, kapstokken en het bestek dat in de kamer ligt. Staan ook op de lijst: beddengoed, de TV-afstandsbediening, kussens, haardrogers, strijkijzers, decoratieve artikelen en zelfs matrassen.

Er wordt zelfs geprofileerd op nationaliteit. Zo zouden Duitsers zich over het algemeen beperken tot handdoeken en badjassen, terwijl Nederlanders een zwak hebben voor wc-rollen en lampenkappen. Oostenrijkers zijn in hetzelfde bedje ziek, al aarzelen zij niet om de koffiemachine mee te nemen. Italianen geven dan weer de voorkeur aan wijnglazen, Zwitsers aan haardrogers, of toch als die niet vastzitten. En Fransen? Die nemen volledige TV’s mee…

Een goede verstaander…

Zodra de diefstal is ontdekt door het personeel en na controle van het elektronische slot (om er zeker van te zijn dat niemand anders dan de kamerbewoner de kamer is binnengegaan), zal het hotel niet aarzelen om de kosten aan te rekenen aan de klant via diens kredietkaart.