Een kleine revolutie op komst in Parc Astérix

Julie Docsterd,
19-02-2023
Het ‘Festival Toutatis’, dat in de lente de deuren opent, maakt zich op om het ‘Parc Astérix’ een stevige verjongingskuur te geven.

Het in Plailly (in het Franse departement Hauts-de-France) gelegen Parc Astérix opende de deuren in 1989. Sindsdien veranderde er niet veel, en vind je er vandaag nog de meeste van de attracties van bij de opening. Een opfrisbeurt drong zich dus op om ervoor te zorgen dat het park bij de tijd blijft.

De hoogste achtbaan van Frankrijk!

De belangrijkste nieuwigheid in het park wordt een nieuwe zone met verschillende attracties, dat ‘Le Festival Toutatis‘ gedoopt wordt. Er werd twee jaar aan gebouwd, met een budget van 36 miljoen euro! Verspreid over 3 hectare zal de nieuwe zone bezoekers onder andere ontvangen in een achtbaan die imposant belooft te zijn: Toutatis. Dat is niets meer of minder dan de snelste en hoogste achtbaan van Frankrijk, met een parcours van 1,3 km met daarin zeven versnellingen vooruit en achteruit, aan een maximumsnelheid van 110 km/u. Op het programma: een 51 m hoge verticale stijging, een schuine val onder een hoek van 101°, 3 keerpunten en 23 ‘airtimes’, momenten waarop je het gevoel hebt dat je zweeft.

Het ‘Festival Toutatis’ telt ook kraampjes, souvenirwinkels en eetgelegenheden, waaronderLe Dolmen Gourmand‘.

Dit gloednieuwe deel van het park is bedacht voor het hele gezin, onder andere dankzij de attractie ‘Chez Gyrofolix’, met zijn vier gyroscopische armen die ronddraaien. Het is een geweldige manier om naar grote hoogtes te vliegen zonder dat je bang wordt.

Kleine Galliërs kunnen ten slotte terecht in de ‘Sanglier d’Or’ speeltuin aan de ingang van de zone, met heel wat activiteiten en een indrukwekkend reuzeneverzwijn.