Een weekend met Florence in Érezée: tussen grandioze wandelingen en gezellige nachten

Florence Brigode,
11-10-2023
Florence neemt ons mee naar het hart van de Ardennen voor een onvergetelijke wandeling, waar wilde natuur en ontspanning perfect samengaan.
Weris
Yoshimura

De Belgische Ardennen, die uitgestrekte, veelzijdige groene omgeving, zit vol mysteries en legendes die mijn verbeelding blijven prikkelen. Dus besloot ik dit weekend, gedreven door opwinding en het verlangen om er even tussenuit te gaan, op pad te gaan met mijn liefje. We trokken naar Wéris, een van de mooiste dorpen van Wallonië. Het is een heerlijke manier om je volledig onder te dompelen in deze natuurlijke betovering die me al zo lang lokte.

Zodra we in Wéris aankwamen, werden we omhuld door een heerlijke energie: de blauwe lucht en de zonneschijn gaven ons een echte kick. Elke stap, elke ademhaling op het 15 km lange pad was in fase met de omringende natuur. De dolmens die we onderweg tegenkwamen leken als stille bewakers van de tijd verhalen van weleer en vergeten legendes te fluisteren. De gehuchten die we passeerden, met hun tijdloze charme en geplaveide straatjes, nodigden ons uit om een gezapige reis terug in de tijd te maken. En wat te denken van de panoramische uitzichten? Bij elke bocht werden we getrakteerd op adembenemende uitzichten die ons sprakeloos en verbaasd achterlieten (wat voor mij zeker geen geringe prestatie is!).

Dolmen
Dolmen in Wéris Arnaud Siquet

Ik moet toegeven dat ik een beetje moeite had om mijn geliefde bij te houden tijdens de beklimmingen, maar de inspanning was de moeite waard: op elke top waren er ongelooflijke panoramische uitzichten. Het waren schilderijen van groen: een kunstenaar had het niet beter kunnen doen! De afdalingen waren een uitnodiging om verborgen schatten te ontdekken: kabbelende beekjes, wilde bloemen, de bedwelmende geur van dennenbomen en het zachte, rustgevende geruis van het bos. Alles waar ik van hou!

Cerf'titude
Cerf'titude

In het hart van deze weelderige natuur stond het gastenverblijf Cerf’titude als een heiligdom: de ideale plek om uit te rusten en vooral om lekker te eten. Isabelle’s keuken is heerlijk, op basis van lokale producten, soms zelfs uit haar moestuin! Wandelen en geluk, dat is nog eens wat! Het warme onthaal, de geurige keuken, het knisperende hout in de open haard, de gezellige kamer met zicht op de sterren…: perfect!

EEN WANDELING OM DE GROOTSE NATUUR TE ONTDEKKEN:

De wandeling begint in Wéris, in de Famennestreek.

Ze is 15 km lang en van gemiddelde moeilijkheidsgraad… hoewel ze voor mij behoorlijk zwaar was! De route is aangeduid met opvallende markeringen: blauwe kruisjes, groene ruitjes, rode en witte rechthoeken en groene en witte rechthoeken. Aan jou de keuze!

Onderweg ontdek je mysterieuze dolmens, eeuwenoude legendes, majestueuze bergkammen en dichte bossen. In de groene valleien volgen panorama’s en gehuchten elkaar op.

Vergeet niet water, snacks en goede wandelschoenen mee te nemen.

MAISON D’HÔTES CERF’TITUDE :

Dit ecologische pension, gebouwd van hout, ligt in Érezée, midden in de natuur. Het huis biedt 5 comfortabele tweepersoonskamers met een adembenemend uitzicht over de vallei.

Cerf'titude
Cerf'titude

Fijnproevers zullen genieten van het lokale, biologische, zelfgemaakte ontbijt. Voor optimale ontspanning kunt u gebruikmaken van de massagefaciliteiten en schoonheidsbehandelingen die op aanvraag beschikbaar zijn.

Cerf'titude
Cerf'titude

Maison des mégalithes

Het Maison des Mégalithes en de megalithische site van Wéris liggen in de buurt van Durbuy in Wallonië. Deze megalieten bieden een uniek en ongewoon landschap, met hunebedden die dateren uit 3000 voor Christus. Het museum ter plaatse, Maison des Mégalithes, vertelt het verhaal van deze 5000 jaar oude monumenten en biedt informatie over de dolmens, menhirs en hun bouwers. Bezoekers kunnen ook Dolmenius proeven, een amberkleurig ambachtelijk bier dat exclusief is voor deze site.

Vind een andere gastenkamer