Frankrijk: een zee van Kerstvreugde… in Nausicaá

Julie Docsterd,
13-12-2022
In de eindejaarsperiode trekt Nausicaá zijn kleurrijkste Kerstoutfit aan en biedt het een speciale programmatie tijdens de wintervakantie.

Sinds 1991 ontvangt Nausicaá, het Franse Nationale Zeecentrum, bezoekers uit de hele wereld in het Noord-Franse Boulogne-sur-Mer. Een uitzonderlijke site die bezoekers de weinig bekende wereld van de oceanen laat ontdekken en jong en oud bewust maakt van de noodzaak ze te respecteren.

De site van Nausicaá in Boulogne-sur-Mer biedt enkele tientallen aquaria en terraria die niet minder dan 58.000 zeedieren uit alle windstreken huisvesten. De missie van dit aan de zee gewijde centrum is de bezoekers de zee te laten ontdekken en te waarderen als een element van leven, een bron van grote rijkdom. En dat alles dankzij een voorstelling en activiteiten die tegelijk onderhoudend, educatief en wetenschappelijk zijn.

Een Feërieke Kerst

Voor de eindejaarsfeesten nodigt Nausicaá jong en oud uit om samen bijzondere momenten te komen beleven op een magische plek. Op het programma: creatieve workshops waarmee je kinderen hun eigen kerstversiering kunnen maken, een unieke markt op het plein voor Nausicaá, voorleessessies met verhalen zoals ‘Le loup qui rêvait d’Océan’ (De wolf die droomde van de oceaan) met meneer De Wolf, die je persoonlijk zal opwachten bij de uitgang van het theater. Of de komst van de Kerstman, rechtstreeks van de Noordpool, die in het grote bassin zal duiken, of nog een speciaal kerstmenu bij Calypso. Kortom: aan verrassingen en origineel amusement geen gebrek!

Een uniek aanbod

Het Nausicaá-team weet hoe belangrijk het is om deze unieke en magische momenten van het eindejaarsfeest als gezin te beleven. Om ervoor te zorgen dat iedereen van deze bijzondere momenten kan genieten, geeft het Nationale Zeecentrum 15% korting in het kader van een familie-aanbieding. Maar dat is nog niet alles! Je kan ook de Nausicaá jaarpas kopen, die je het hele jaar door onbeperkt toegang geeft tot deze wondere wereld, en ook partnervoordelen biedt.

En wil je iemand een plezier doen, denk dan eens aan de Nausicaá cadeaubon. Een toegangskaart, een jaarkaart, een artikel uit de winkel of een bezoek achter de schermen, de cadeaubon is een geweldig idee om plezier cadeau te doen tijdens deze feestelijke weken.

Hoe geraak je er?

Nausicaá ligt in Boulogne-Sur-Mer, in het Franse departement Pas-de-Calais, niet ver van de Belgische grens en op 2u30 de rijden van Brussel!

Ik wil alles weten over de programmatie