Geef jezelf een betoverende break op dit uitzonderlijke domein!

Florence Brigode,
07-03-2023
Een break in Chantilly: wat een goed idee! Je beleeft er ongetwijfeld het mooie leven en verwondert je er op elk moment.
Domaine de Chantilly Elsa & Cyril

Meer weten

Even binnenspringen in het kasteel van Chantilly is natuurlijk noodzakelijk. Wat een plezier om even te snuisteren in de privé appartementen van de Hertog van Aumale. Marmeren schouwen, verguldsels, lusters, gordijnen: je reist er letterlijk door de tijd. Het Musée Condé is bewonderenswaardig: je vindt er collecties die verzameld werden door de huismeester. Het park waarin het kasteel gevestigd is, is een van de meest romantische plekjes.

Kanalen, rivieren, fonteinen, watervallen: we weten niet waar eerst te kijken. De Grandes Ecuries op het domein zijn niet te missen. Chantilly is een tempel voor paarden en de stallen zijn uniek in de wereld. Als er tijdens je bezoek een paardenspektakel geprogrammeerd staat, ga daar dan zeker naartoe: emoties gegarandeerd!

Onmogelijk om het domein te verlaten zonder langs de “Goûters Champêtres”, gelegen in het park, te gaan. Je proeft er traditionele gerechten op basis van rauwe room. Elders kan je die opkloppen : het Atelier de la chantilly is een theesalon waar je leert hoe je slagroom maakt volgens de regels van de kunst. Wit en luchtig, zoals kant. De kant van Chantilly kan je bewonderen in het Musée de la Dentelle. Een klein museum waar je al de geheimen van deze ambacht leert kennen. De perfecte link tussen het kasteel en de room. Heerlijkheid en zachtheid. Betovering en verfijning. Een betoverende uitstap!

Meer weten