Het Atomium bezoeken vanuit je salon? Dat kan nu met Google Maps!

Julie Docsterd,
25-06-2023
Maak je klaar voor een onvergetelijke toer langs Belgische monumenten zonder je huis te verlaten, dankzij de nieuwste updates van Google Maps!
Fisnik Murtezi

Google Maps heeft besloten om het virtueel toerisme een beetje op te fleuren door een 3D-weergave van enkele Belgische trekpleisters aan te bieden, rechtstreeks op je scherm. Sinds februari 2023 heeft Android het voorrecht om deze ‘reis met het comfort van de woonkamer’ te testen in steden als Tokio of San Francisco. Maar intussen zijn er al meer dan 500 extra gebouwen beschikbaar, waaronder enkele Belgische schatten. En maak je geen zorgen, iOS-gebruikers, jullie zijn niet vergeten!

Miljarden foto’s voor heerlijk sofa-toerisme

Hoe realiseerde Google dit staaltje van virtueel toerisme? Door miljarden Street View fotos en luchtfoto’s samen te voegen met een vleugje kunstmatige intelligentie, om een 3D-beeld samen te stellen dat zo realistisch is dat je zowaar een Belgische bries op je gezicht kunt voelen. Als bonus worden ook de weersinformatie en de bezoekfrequenties gekoppeld voor maximale onderdompeling.

Virtuele reis België en andere Europese trekpleisters

Naast de mogelijkheid om het Atomium of het Belfort van Brugge te ontdekken vanuit je woonkamer, brengt Google je ook naar steden als Amsterdam, Dublin of Venetië. En als je op zoek bent naar een nieuwe manier om virtueel te reizen, biedt Google Maps twee nieuwe updates die de navigatie nog makkelijker maken.