In dit hotel kan je de nacht doorbrengen omringd door… leeuwen!

Julie Docsterd,
03-05-2023
Een uitzonderlijk hotel maakt zich op om de deuren te openen in Quebec. Vanaf dit jaar kan je er slapen tussen de katachtigen!
Hôtel de la Cité perdue

Niets gewoner dan een hotelkamer boeken als je naar het buitenland reist. Alleen is het ene hotel het andere niet: sommige onderscheiden zich door uitzonderlijke diensten en voorzieningen, andere door een onklopbare prijs of door een perfecte ligging. Een hotel in Quebec heeft besloten iets nieuws te doen door een unieke ervaring te bieden: slapen tussen leeuwen.

Van zodra je aankomt in ‘Hôtel de la Cité Perdue‘ in Saint-Calixte, word je verrast door de ontvangsthal waar je door een enorm glazen raam de katachtigen kan bewonderen. Niet minder dan 20 leeuwen verblijven in dit unieke hotel, waar het in alle veiligheid mogelijk is om samen te leven met de koning van de jungle die in vrijheid leeft in een speciale ruimte van het hotel.

Acht bruine leeuwen en twaalf witte leeuwen leven in dit bijzondere opvangcentrum, omgeven door 83 kamers. Het hotel ligt ongeveer 90 km ten noordwesten van Montreal, in de regio Lanaudière. De dieren komen uit het nabijgelegen opvangcentrum Familizoo van dezelfde eigenaar. De leeuwen zijn in gevangenschap geboren en kunnen niet in het wild worden uitgezet. Het hotel behandelt de leeuwen als gasten. “Ons doel is om deze dieren het best mogelijke leven te geven,” vermeldt de website van het hotel.

Het ‘Hôtel de la Cité Perdue’ opent zijn deuren op 23 juni en reserveren kan nu al op de website van het hotel voor een prijs vanaf €170/nacht (250 CAD).