Je koffer inpakken: 10 fouten die je niet mag maken

François Piette,
15-02-2023
Te vol, uitpuilend van ongeschikte kledij en zaken die je nooit gebruik, constant gecontroleerd door de douanes: een slecht ingepakte koffer kan je vakantie danig verpesten. Hieronder de gebruikelijke fouten die je best vermijdt!
Anete Lusina

De kledij die je kiest

Nee, het is niet altijd ijskoud in het noorden en snikheet in het zuiden! Vertrouw niet op je instinct en bekijk het weerbericht voor je vertrekt, zodat je de juiste kleren meeneemt. Als je naar een exotischer land reist, kan het interessant zijn om de lokale kledingcodes op te zoeken.

Vacancesweb.be

Elektrische apparaten: met of zonder adapter?

Zelfs in Europa gebruiken we niet allemaal dezelfde elektrische stekkers. Je informeert daar dus best op voorhand naar en koopt een adapter indien nodig…

Vacancesweb.be

Maak een lijstje

Om te vermijden dat je belangrijke spullen vergeet, maak je een lijstje met alle dingen die je wil meenemen. Dat lijstje kan nadien hergebruikt worden voor latere uitstappen.

Vacancesweb.be

Let op de maat van je koffer!

Informeer naar de formaten die door de luchtvaartmaatschappij geaccepteerd worden in het ruim en als handbagage. Weeg je koffer ook voor je naar de luchthaven gaat om onaangename verrassingen te vermijden…

Vacancesweb.be

Houd belangrijke documenten bij de hand

Houd belangrijke documenten (paspoort, rijbewijs, bankkaarten …) altijd bij de hand. Als je koffer verloren geraakt op de luchthaven, heb je nog steeds de belangrijkste zaken op zak. Als je bagage in de laadruimte hebt zitten, zorg dan dat je een “survivalkit” met ondergoed en een tandborstel in je handbagage hebt zitten.

Vacancesweb.be

Maak een foto van de inhoud

We wensen je het niet toe, maar als je koffer verloren geraakt, wil de verzekering ongetwijfeld weten wat erin zat. Vandaar een foto…

Vacancesweb.be

Gebruik de opbergvakjes

Een koffer wordt niet altijd met veel liefde behandeld. Het is daarom aangeraden om de riemen en andere opbergvakje in je koffer te gebruiken voor een optimale opberging. Als je fragiele voorwerpen vervoert, zoals glazen flessen, bespaar dan zeker niet op extra bescherming! Over het algemeen is het afgeraden om breekbare spullen in het laadruim te steken…

Vacancesweb.be

Orden je vloeistoffen

Vergeet zeker niet de verschillende potjes en tubes goed te sluiten en ze in een hermetische transparante zak te steken. Op die manier vermijd je onaangename verrassingen… Als je vloeistof in je handbagage vervoert, let er dan op dat de inhoud van elk flesje apart niet meer is dan 100 ml.

Vacancesweb.be

Steek je koffer niet in het laadruim als dat niet strikt noodzakelijk is

Als je maar voor twee of drie dagen weggaat, kies dan voor een kleine handbagagekoffer. Ja, je zal daarvoor je kleding wat beter moeten selecteren, maar je vermijdt er wel al dat incheckgedoe van je bagage, de “mishandeling” van je koffer en eventueel verlies mee. Als je meerdere vluchten moet halen, is de kans groter dat je bagage onderweg verloren geraakt, zeker als je met verschillende maatschappijen vliegt. Je koffer meenemen als handbagage is dus een mooie oplossing!

Vacancesweb.be

Is je koffer niet te zwaar?

Een klassieke fout die velen maken… Voor vertrek hebben we altijd de indruk dat we ons hele huishouden en vooral onze volledige kleerkast nodig hebben. Maak dus een selectie, neem enkel mee wat je echt nodig hebt en houd daarbij rekening met de diensten die je verblijfplaats ter beschikking stelt. Vergeet ook niet dat je waarschijnlijk wel wat souvenirs zal willen kopen. Laat dus voldoende plaats voor spullen die je ter plaatse koopt.

Vacancesweb.be