Deze lente spendeerde ik een zondag in het Quartier Latin

Julie Docsterd,
06-05-2024
En waarom niet genieten van de terugkeer van de mooie dagen om jezelf een wellness-uitstap cadeau te doen? Dat is wat het Quartier Latin biedt met zijn ‘Dimanche est d’Or’-formule.
Quartier Latin
Quartier Latin

Dit jaar besloten mijn partner en ik om in april een paar dagen vakantie te nemen en zo de drukte te vermijden die er in de zomer heerst op de meeste vakantieplekken. Het bleek een voltreffer, want we konden genieten van een rustige vakantie!

Om nog eens te kunnen genieten van leuke momenten zonder daarvoor honderden kilometers te moeten afleggen, kozen we voor het ‘Dimanche est d’Or’-arrangement van het Quartier Latin in Marche-en-Famenne. Het was een heerlijke en harmonieuze ervaring die ons op de juiste manier klaarstoomde om met frisse moed vooruit te kijken naar een drukke zomerperiode.

Dit exclusieve pakket, dat het hele jaar lang elke zondag beschikbaar is voor €285 voor twee personen (€220 voor een eenpersoonskamer), zorgt ervoor dat je de week vol energie en zonder stress kan beginnen. We kwamen aan in Marche-en-Famenne op zondagmiddag. Nadat we onze bagage hadden afgegeven, konden we meteen optimaal gebruik maken van de uitstekende voorzieningen van het Quartier Latin, te beginnen met de prachtige spa. Na een duik in het zwembad ging ik naar de ‘cabine méditerranéenne‘ en daarna naar de sauna. Door afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen door transpiratie, betekende deze dubbele keuze een uitstekende stressverlichting voor mij, vooral omdat het ook mogelijk is om gebruik te maken van de ontspanningsruimtes van het wellnesscentrum, compleet met heerlijke kruidenthee.

quartier latin
quartier latin

Aan tafel!

Naast wellness hoort bij een geslaagd moment van ontspanning wat mij betreft ook gastronomie. En ook op dat vlak haalt het Quartier Latin alles uit de kast. Met het arrangement ‘Dimanche est d’Or’ werden mijn partner en ik getrakteerd op een driegangenmenu, inclusief dranken, van aperitief tot koffie! Het voor-, hoofd- en nagerecht worden telkens bereid met regionale en seizoensgebonden ingrediënten. Die zondag werden we getrakteerd op gegrilde sint-jakobsvruchten met een sausje van prei en saffraancrème, gevolgd door eendenfilet in sinaasappelsaus met geglaceerde worteltjes en aardappelrösti, en tot slot als dessert de overheerlijke koffietaart die al 30 jaar het signatuurdessert van het restaurant is.

Quartier Latin
Quartier Latin

Ons verblijf in het Quartier Latin eindigde met een nacht in het behaaglijke comfort van één van de kamers van het hotel. Die zijn voorzien van bijzonder comfortabel beddengoed en vooral een rustgevende stilte. De volgende ochtend wachtte ons een heerlijk ontbijt. Een royaal buffet met keuze uit gebak, yoghurt, fruitsalade, vers fruit, vleeswaren en kazen, gerookte zalm, roerei, gekookt ei, hardgekookt ei, gegrild spek, confituur en Nutella, maar ook taart en gebak, en dat met thee, koffie en vruchtensap. Ik heb zelden zo’n gevarieerd ontbijtbuffet gezien

Als je daar zin hebt, krijg je van de receptionisten uitleg over hoe je de stad Marche-en-Famenne en de omgeving kan bezoeken aan de hand van kaarten met verschillende wandelroutes. Je kan ook fietsen huren, een paardenkoets reserveren of zelfs een oldtimer met roadbook! En dat alles tegen zeer democratische prijzen!