Ben je op zoek naar een charmante gîte met een zeer grote capaciteit? Florence heeft een idee…

Florence Brigode,
16-05-2024
Hôtel Les Sorbiers, in de provincie Namen, daar was ik al eens eerder. Maar ik had nog nooit gelogeerd in hun gîte met grote ontvangstcapaciteit. Op het domein vind je immers verschillende overnachtingsmogelijkheden. Met zijn teweetjes, met het gezin of met vrienden: mogelijkheden te over.
Les Sorbiers
Les Sorbiers

We werden dus verwacht in Heer, aan de oevers van de Haute-Meuse. ‘La Maison blanche’ heeft een capaciteit tot 51 personen, zoveel bedden zijn er! Ik moet toegeven dat ik niet had verwacht om zo’n mooie gîte te ontdekken. Elegante hanglampen, grote ramen, moderne designmeubels, rustgevende kleuren en houten bedframes…

Les Sorbiers
Les Sorbiers

Het was hier dat één van mijn vriendinnen haar verjaardagsfeest vierde, in het gezelschap van vrienden en familie. We waren met ongeveer dertig personen. De grote semi-professionele keuken zat vol met mensen en eten. Ik kende er niet veel volk, maar de sfeer was geweldig: de zon was nog wat schuchter maar maakte het wel mogelijk om te genieten van de recreatiemogelijkheden. Er sloegen mensen aan het volleyballen en ik zag ook een petanquebaan, da’s iets voor later. Ik koos een plekje in het gras bij de gîte: de weelderig groene omgeving nodigde uit om te ontspannen.

Les Sorbiers
Les Sorbiers

Mijn vriendin koos ook het Domaine des Sorbiers omdat er in de buurt aan sportieve activiteiten geen gebrek is. Ze had een kajaktocht gepland, dat had ik al jaren niet meer gedaan! Mijn peddelkunsten zijn nu niet meteen om over naar huis te schrijven, maar ik heb tenminste meegedaan. En dat is, met de olympische gedachte in het achterhoofd, het belangrijkste!

Les Sorbiers
Les Sorbiers

Het goede nieuws? Ik heb een paar mensen echt leren kennen. Dat gaat sowieso een stuk vlotter als je in een kamer met 4 éénpersoons stapelbedden slaapt. Oef! Ik hou in elk geval dit adres in gedachten voor toekomstige teambuildings of seminaries met het werk. Hier vergeet je even alles van het dagelijkse leven: je bent er om elkaar te ontmoeten. De volgende dag, na het ontbijt, ging iedereen weer zijn eigen weg.

Les Sorbiers
Les Sorbiers

Ik nam nog de tijd voor een bezoek aan het mooie kasteel van Freÿr, tussen Dinant en Givet. Het 18de-eeuwse gebouw en de tuinen zijn een aanrader. Geschiedenis en natuur gaan hier hand in hand: de site staat op de lijst van ‘Patrimoine exceptionnel de Wallonie’, de Waalse erfgoedlijst. Je hebt alleen een smartphone nodig voor een gratis rondleiding door het kasteel. Bijzonder charmant. Maar ik dwaal liever door de paden van de tuinen. Helaas was het nog te vroeg om de driehonderd jaar oude sinaasappelbomen in de orangerie te bewonderen. Ik zocht dan maar een plekje op de lange stenen muur die langsheen het park loopt. De ideale plek om de kliffen aan de overkant te bewonderen, uitgesleten door de rivier. Een geslaagd weekend, vol prachtige ontdekkingen!