Het perfecte hotel voor een duik in de natuur

Julie Docsterd,
18-04-2024
De regio Famenne-Ardenne is een waar paradijs voor liefhebbers van wandel- en fietstoerisme. Aan de hand van verschillende routes ontdek je er de lokale rijkdom, en dat zowel te voet als met de fiets!
Au lit des ours
Au lit des ours

Op zoek naar de ideale bestemming om er op uit te trekken, te herbronnen en je hoofd leeg te maken? Dan ontvangt Rochefort je met open armen! Deze bijzondere plek, die uniek is in zijn genre, ligt in het hart van de regio Famenne-Ardenne en het ‘Unesco Global Geopark’. Je ontdekt er een groot aantal pareltjes die even fascinerende als verrassend zijn, en dat in een grandioze natuurlijke omgeving met idyllische vergezichten.

Je verkent de regio te voet door de wandelroutes te volgen die eenvoudig te downloaden zijn op de website van het Maison du Tourisme Famenne-Ardenne, maar ook met de fiets, dankzij de speciale routes voor tweewielers. Je kan daarbij zowel kiezen voor een klassieke fiets als een elektrische mountainbike, om op die manier in alle rust de mooiste plekjes van de streek te ontdekken.

Waar logeren?

Katoo Peeters

De beste manier om deze prachtige regio te ontdekken, is door er een paar dagen door te brengen. En dat betekent dat je een comfortabele en goed gelegen plek moet vinden om te verblijven. En wat dat betreft is ‘Au Lit des Ours’ één van de beste keuzes in de regio. Dit onlangs gerenoveerde hotel in Han-Sur-Lesse, op een steenworp van de beroemde grotten, biedt ruime, lichtrijke en comfortabele kamers. Maar er is meer! Het hotel heeft ook een restaurant, ‘Arthur’, dat ‘s middags en ‘s avonds typische lokale gerechten serveert, met een heerlijk driegangenmenu! Op het menu staan Arthur steak, huisgemaakte vol-au-vent, hammetje met mosterdsaus, forel meunière en halve gebraden kip.

Au lit des ours
Au lit des ours

Een paradijs voor natuurliefhebbers

Om ervoor te zorgen dat je als bezoeker de prachtige regio Famenne-Ardenne kan ontdekken, worden er bij de receptie gratis kaarten met verschillende routes ter beschikking gesteld. Au Lit des Ours biedt ook een tweedaags fietsarrangement, inclusief de huur van een elektrische fiets. Dat betekent dat je je eigen fiets niet moet meesleuren in de auto… Vanaf €369 voor twee personen geniet je van een overnachting in een tweepersoonskamer, een uitgebreid ontbijt en twee elektrische mountainbikes voor volwassenen. Op verzoek zijn er ook kinderfietsen beschikbaar.

Au lit des ours
Au lit des ours

Een unieke ervaring die je ook kan combineren met een etentje in restaurant Arthur, inclusief een driegangenmenu op de eerste avond. Tot slot kan je dankzij een samenwerking met het sublieme Château de Vignée ook genieten van een lunch met Michelinster in restaurant ‘Arden’, en van een ontspannend intermezzo in het wellnesscentrum.

Aarzel niet om voor meer info contact op te nemen met het team van hotel ‘Au Lit des Ours’ via e-mail of per telefoon op 084 37 72 37.