Lufthansa schrapt bijna 6.000 vluchten in totaal. Hoe zit het in België?

Julie Docsterd,
15-07-2022
Nadat er al 3.000 vluchten en 770 verbindingen geschrapt werden voor de maanden juli en augustus, heeft Lufthansa aangekondigd nog eens 2.000 bijkomende vluchten te schrappen tot eind augustus!

Waarom worden de vluchten geschrapt?

De woordvoerder legt uit dat het vooral de bedoeling is om de piekmomenten in de ochtend en avond te verlichten. Op die momenten zijn de gronddiensten overbezet, waardoor vliegtuigen moeten wachten en bagages ter plaatse blijven.

Over welke vluchten gaat het?

Het zijn vooral korte vluchten naar bestemmingen in Duitsland of buurlanden waarvoor er alternatieven over land bestaan, legt de woordvoerder uit.

En andere luchtvaartmaatschappijen?

Andere luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansagroep, zoals Swiss Air Lines en Eurowings, hebben al in hun zomeraanbod geknipt. Brussels Airlines heeft hetzelfde gedaan door bijna 700 vluchten te annuleren in juli en augustus.

Een groot tekort aan personeel…

Heel wat Europese luchtvaartmaatschappijen en luchthavens, die vaak personeel hebben moeten ontslaan tijdens de Covid-crisis, ondervinden moeilijkheden om snel nieuwe medewerkers te vinden, terwijl het luchtverkeer weer op gang komt.