Mag je eten meenemen in het vliegtuig?

Mag je eten meenemen op het vliegtuig? 🥪 ✈️ Ontdek de regels en tips voor een zorgeloze vliegreis. 🧳

Easters Collective

Als je met het vliegtuig op reis gaat wil je misschien wel wat eten in je handbagage meenemen om onderweg tijdens de vlucht te nuttigen. Of je wil etenswaren in je ruimbagage steken om op je bestemming te gebruiken of cadeau te geven. Met welke spelregels moet je dan rekening houden?

Dranken in handbagage

Wil je dranken meenemen in je handbagage dan zijn er om veiligheidsredenen beperkingen. Neem je dranken mee dan moeten die in verpakkingen zitten van maximum 100 ml in een doorzichtig hersluitbaar plastic zakje met een totale inhoud van maximaal 1 liter. Vloeistoffen die je kocht in de winkels op de luchthaven worden verpakt in een speciale verzegelde zak. Die mag je pas openen op je bestemming.

En eten?

Babyvoeding, zowel melk als potjesvoeding, mag mee in de handbagage. Je mag zoveel meenemen als je baby nodig heeft tijdens de vlucht. Daarnaast mag je ook bv. een belegde sandwich ingepakt in een zakje, chocoladerepen en koekjes net als bv. een slaatje meenemen aan boord. Wat dan weer niet mag is smeerbaar voedsel (zoals confituur) tenzij dit al op een boterham is gesmeerd.

In je ruimbagage

In je ruimbagage mag je wel degelijk allerlei etenswaren en ook dranken meenemen. De vliegtuigmaatschappij zal daar normaal geen probleem van maken.  Iets anders wordt het als je het eten en drinken ook wil binnenbrengen in het land van je bestemming. In heel wat landen zijn er nu eenmaal strikte beperkingen aan de voedingswaren die je mag invoeren.  Ga dan ook voor je vertrekt na wat de regels zijn in het land waar je naar toe reist. Doe je dat niet dan riskeer je de etenswaren op de luchthaven te moeten achterlaten en eventueel zelfs een boete.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆