München: 5 musts in deze onterecht miskende stad!

Julie Docsterd,
28-03-2024
Heel wat toeristen laten München onterecht links liggen, gewoon omdat ze de stad niet kennen. Toch is het een schitterend pareltje in het hart van de Duitse regio Beieren. Een stad die een rijk erfgoed combineert met levendige tradities en een fascinerende modernheid.

1. De Marienplatz en de klok van het Nieuwe Stadhuis

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par NOTES OF MUNICH (@munich_notes)

In het centrum van München vind je de Marienplatz, die gedomineerd wordt door het spectaculaire Nieuwe Stadhuis (Neues Rathaus) en zijn ‘Glockenspiel‘, een sierlijke klok die het plein opvrolijkt met dansende figuren. Het historische centrum van de stad is het perfecte startpunt om de gotische architectuur en levendige markten te verkennen!

2. De Engelse tuin

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Annika (@annika_vossen)

De Engelse Tuin (Englischer Garten), één van de grootste stadsparken ter wereld, vormt met zijn uitgestrekte groene vlakten, zijn serene meer en zijn beroemde Biergarten bij de Chinese Toren een oase van rust. Het is een heerlijke plek voor inwoners en bezoekers om te ontspannen, ideaal om te picknicken, joggen of gewoon om te genieten van de natuur.

3. Het Hofbräuhaus: onderdompeling in de Beierse cultuur

Het Hofbräuhaus, de meest symbolische brouwerij van München, is een must voor wie zich wil onderdompelen in de Beierse cultuur. Met zijn traditionele bier, folkloristische muziek en gemoedelijke sfeer is het dé perfecte plek om de lokale ‘joie de vivre’ te ervaren.

4. Het BMW-museum

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par BMW Welt I Museum (@bmwwelt)

Voor fans van technologie en autodesign biedt het BMW-museum een inkijk in de geschiedenis en toekomst van het befaamde automerk. Met zijn interactieve tentoonstellingen en klassieke en futuristische modellen vertelt het museum de geschiedenis van dit lokale bedrijf.

5. Schloss Nymphenburg

Het somptueuze Schloss Nymphenburg is met zijn weidse baroktuinen een meesterwerk van de Beierse adel. Het kasteel en het bijbehorende park, ooit de zomerresidentie van de Beierse vorsten, bieden een ontsnapping naar een wereld van weelde en geschiedenis, met rijkelijk gedecoreerde kamers en een indrukwekkende verzameling koninklijke koetsen.