Namen: een nieuwe ‘Instagrammable’ trekpleister

Julie Docsterd,
24-04-2023
De Stad Namen heeft net een nieuwe blikvanger ingehuldigd: gigantische letters op de ‘Confluence’, waar Samber en Maas samenvloeien. Dit nieuwe werk moet de identiteit van de stad versterken en passanten verleiden om een foto te nemen met op de achtergrond de Citadel en het Waalse Parlement.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Wallonie.be (@walloniebe)

Stalen letters

De stalen letters zijn gemaakt door de in Jemeppe-sur-Sambre gevestigde ‘Ferronnerie Boite&Fils’. Het geheel is 1,10 meter hoog, 4,2 meter breed en weegt ongeveer 1,5 ton. De witte letters met een rood hart zijn behandeld tegen het roesten en voorzien van een anti-graffiti-coating om hun duurzaamheid te garanderen.

Letters om de identiteit van Namen te versterken

Maxime Prévot (Les Engagés), de burgemeester van Namen, beklemtoont het belang van dit nieuwe werk voor de stad. Volgens hem zullen de reusachtige letters de identiteit van de stad versterken en tegelijkertijd bezoekers uitnodigen om de pracht van Namen te ontdekken. “In een tijd waarin iedereen steeds meer foto’s maakt, vonden we het belangrijk dat Namen net als veel andere steden zijn eigen letters krijgt. Hier kunnen we in één foto een deel van ons DNA samenvatten,” legde hij uit.

visitwallonia.be/namen