Oise: onze beste tips voor een romantisch weekend

Florence Brigode,
15-01-2023
We kunnen nooit genoeg tijd besteden aan de liefde! Dus waarom geen weekend voor twee plannen, in het hartje van de winter? L’Oise is de perfecte bestemming om een romantisch tussendoortje te beleven. Aan mooie adressen en ideeën voor trips is hier geen gebrek.
Kasteel Mont Royal Chantilly PHILIPPE MASSET PHOTOGRAPHE

Reserveer hier uw romantisch weekend in l’Oise

Stel u voor: een wandeling door de winterse natuur, een ommetje naar historische plaatsen doordrenkt van magie, een maaltijd met bubbels, een nacht in een charmante omgeving … Als u samen droomt, is het altijd beter!

Natuurlijke romantiek

De vijvers van Commelles Smellinckx

Neem goed verpakt in je sjaal, de tijd om hand in hand te lopen. De plaatsen om te wandelen zijn talrijk en het seizoen maakt de natuur zo mooi. De vijvers van Commelles laten toe om uw verliefdheid langs het water te beleven. Romantische schilderijen volgen elkaar hier op: het winterlicht en de reflecties op het water zullen u zeker ontroeren. Ook op Domaine de Chaalis zult u versteld staan van de natuur. De opmerkelijke tuin, bezaaid met beelden, bassins en vijvers is een zeer betoverende omgeving. Tijdens uw romantische wandeling komt u langs de ruïnes van de abdij, het gotische klooster …  Een openlucht palet en een ideale setting voor romantische momenten.

O mijn mooie prins!

Domaine de Chantilly Elsa & Cyril

Sommige groene landgoederen van de Oise leiden naar kastelen die u zullen laten wegdromen. De ideale gelegenheid om de kastelen van Chantilly of Compiègne te bezoeken en u weer op te warmen na uw romantische wandeling. In Chantilly treedt u in de voetsporen van de hertog van Aumale en zijn vrouw: een verliefd koppeltje! De parketvloeren, de gordijnen, de kroonluchters: ze zullen er alleen voor u zijn en u zult zich echt thuis voelen, walsend voor de grote open haarden. In Compiègne baadt u in het leven van een kasteel: deze heerlijke plek barst ook van romantische anekdotes zoals de aanleg van de grote steeg van de Beaux-Monts. Volgens de legende werd ze besteld door Napoleon I en in één nacht aangelegd, zodat keizerin Marie-Louise ze ontdekte als ze ‘s ochtends haar gordijnen openende! Een mooie attentie.

Luxe Spa

Auberge du jeu de Paume Auberge du Jeu de Paume

Het lijdt geen twijfel dat u zich na dit alles wilt onderdompelen in een warm bad en wilt genieten van een heerlijke spa. Als u droomt van het prinsessenleven, dwaal dan niet te ver af: het Tiara Château-Hôtel Mont Royal, genesteld in het hart van het bos van Chantilly, is ideaal: de 5 sterren garanderen u magie en het wellnesscentrum is luxueus. Een verwarmd zwembad, sauna, jacuzzi in een ultra elegante inrichting.  De Auberge du Jeu de Paume is een ander gezellig sterrenoptrekje, naast het Domaine de Chantilly. En de ontspanningsruimte zal u doen smelten van plezier: een relaxatiezwembad, hot tub en ontspannende massage met een lekkere bodyscrub.

Cocooning-moment voor twee

pension Au2 bien immobilier-oise-beauvais-42

Aan cocooning accommodaties ontbreekt het niet in de Oise. Of ze nu luxeus of charmant zijn, of ze nu een verfijnde of ongewone decoratie bieden, of dat ze een toevluchtsoord zijn in een groene omgeving, ze zullen u zeker niet teleurstellen. Er is voor elk wat wils.  Eén ding is zeker: hier zult u opperbest kunnen genieten met uw partner. Het pension “Au2” is een goed voorbeeld: alles is ontworpen voor geliefden. U betreedt een wereld van sprookjes en legendes, tussen pailletten en fluweel. Alles is elegant en knus: de romantische sfeer zal u echt verrukken!

Sterren op het bord

Auberge à la Bonne idée Anne-Sophie FLAMENT

Geliefden die graag aan tafel zitten, worden hier evenmin vergeten: een diner bij kaarslicht en toasten op de liefde, het is uiteraard allemaal mogelijk in de Oise. Als u sterren op het bord wilt, raden we Le Verbois aan. Dit voormalige jachthuis van de Rothschilds brengt u een keuken die finesse en elegantie combineert: Caviar Kristal, Saint-Jacques en Poularde de Bresse met truffel… Een festival van smaken! Nog een gastronomische tafel die echt de moeite waard is? L’Auberge à la Bonne Idée! De maaltijd, geserveerd bij de open haard, is een uitnodiging om te reizen. Heerlijke sauzen, vegetarisch, vis: mediterrane smaken eindeloos gecombineerd voor uw grootste plezier. Een mooie manier om sterren in de ogen van uw geliefde te brengen.

Reserveer hier uw romantisch weekend in l’Oise