Oostende waarschuwt ons opnieuw voor deze zomer!

Julie Docsterd,
11-07-2023
Zoals elke zomer zal Oostende de vakantiebestemming zijn voor veel Belgen en ook voor sommige buitenlanders. De stad waarschuwt de vakantiegangers echter...
Meng Hao

Een basisregel op het strand, die echter vaak over het hoofd wordt gezien: zwem alleen in bewaakte zones en tijdens de aangegeven uren. Oostende verdubbelt zijn inspanningen om zijn bezoekers bewust te maken van deze essentiële voorzorgsmaatregel om zo hun veiligheid in zee te garanderen.

Geen paniek, je kind is veilig!

Elk jaar verdwalen honderden kinderen op de drukke stranden. Om dit tegen te gaan, promoot Oostende actief het gebruik van veiligheidsarmbandjes en signalisatieborden, waardoor een locatie gemakkelijk te vinden is. Om deze maatregelen kracht bij te zetten zal het ‘Beachteam’ van Oostende ter plaatse zijn om toeristen te sensibiliseren, armbandjes uit te delen en informatie te verstrekken.

Overal preventieve berichten

Algemene informatieborden, die onderwerpen behandelen zoals veilig zwemmen, netheid op het strand of hittebescherming, begroeten de bezoekers zodra ze op het strand aankomen. Het zijn boodschappen die voor veel toeristen misschien vanzelfsprekend lijken, maar het is altijd goed om ze nog eens te herhalen!