Op weekend met Florence: we trekken naar de Ardennen!

Florence Brigode,
12-01-2024
Dit weekend neemt Florence ons mee naar het hart van de Ardennen, voor een weekend dat even sportief als verkwikkend is!
ardenne
SPRL Cernix-Pierre Pauquay

Ik moet toegeven dat we met ons gat in de boter gevallen zijn! We startten het nieuwe jaar meteen met een romantisch uitstapje naar La Roche-en-Ardenne. We hadden een kamer geboekt in ‘L’Ardenne Autrement’, een gezellige chambre d’hôtes. De eigenaars maken er een erezaak van om je als gast te trakteren op een uitzonderlijk comfort. Onze kamer was ingericht in herfstkleuren, een leuke manier om de winter nog even buiten te houden. Een enorme tak van een walnotenboom hing boven het hoofdeinde van ons kingsize bed. Met het licht dat achter het hout vandaan kwam, leek het alsof de tak zweefde op de gladde betonnen muur. Maar wij wilden vooral zweven op het overdekte terras, waar een privé jacuzzi op ons wachtte.

spa ardenne
L'Ardenne Autrement

Maar dat genot moest nog even wachten: eerst stond er een boswandeling van 14 km op het programma. Met onze wandelschoenen aan, goed ingeduffeld in onze donsjassen en de rugzakken gepakt gingen we op pad voor de ‘Borzée-wandeling’, die vertrok vanaf het Office du Tourisme. Over wegen, steegjes en paden klommen we hogerop. Wat een uitzicht! Daarna verandert het landschap: een smal pad vol stenen leidt naar de vallei. De helling is steil, en dus is voorzichtigheid geboden.

ardenne
Julien Libert

Mijn vriend was duidelijk heel blij met de wandeling. Ik denk dat als hij de keuze had gehad, hij me daar zelfs had achtergelaten om zich met de fiets aan de afdaling te wagen. Die afdaling is blijkbaar beroemd bij mountainbikeliefhebbers. We staken de rivier over en wandelden het dorpje Maboge in. Attent als hij is, vroeg mijn vriend of ik een pannenkoek wilde eten in het leuke ‘Clos René’. Maar ik weigerde: ik zou er immers misschien niet meer weg geraken.

Onderweg was het af en toe happen naar adem: het pad klimt flink en slingert zich een weg omhoog naar het dorpje Borzée. En er stonden ons nog wel meer leuke verrassingen te wachten: vergezichten, eikenbossen… Als de weg naar Houffalize in zicht komt, ben je er bijna! Geniet van het uitzicht op het park en de ruïnes van het feodale kasteel.

ardenne
L'Ardenne Autrement

Toen ik in de privéjacuzzi op ons terras stapte, trilden mijn benen nog altijd: de wandeling was misschien wat teveel van het goede voor mij, dat geef ik toe. 10 km op vlak terrein kan ik wel aan, maar 14 km klimmen en terug afdalen is toch wat veel. Tegen de tijd dat we gingen eten, zat de wandeling me nog steeds in de koude kleren. Maar de gastronomische kunsten die de chef van de chambre d’hôtes uit zijn koksmuts toverde, deed me herkomen: de gekonfijte eend was een schot in de roos. En de croque met kreeft op brioche-brood gaf me weer kracht. Ongelooflijk bedlinnen, een vorstelijk ontbijt: helemaal mijn ding! Met badjassen aan gingen we nog even bekomen in de ontspanningsruimte van het verblijf. Ik had mijn oog laten vallen op de ergonomische infraroodzetel, dus ik kon het niet laten. We vertrokken vol positieve energie terug huiswaarts!

CHAMBRE D’HÔTE ‘L’ARDENNE AUTREMENT’

Dit familiale vakantiehuis telt 5 slaapkamers: de seizoenen worden hier perfect gecombineerd met specifieke houtsoorten. Je zit hier midden in de Ardense bossen en de inrichting herinnert je daar aan.

ardenne
L'Ardenne Autrement

Elke kamer heeft een eigen terras, en twee zelfs een jacuzzi. Er is ook een ontspannings- en wellnessruimte waar je als gast tot rust kan komen.

Je kan ook een gastronomische ‘table d’hôtes’ boeken. Het ontbijt bestaat uit producten van lokale boerderijen.

Het huis is ideaal gelegen voor wandelliefhebbers!

Wandeling naar Borzée

Deze 14 km lange lus neemt je mee over kleine wegen en bospaden. Je komt langs de bekende Downhill-afdaling ( erg in trek bij mountainbikers!) en de dorpjes Maboge en Borzée. Aan panoramische vergezichten geen gebrek: de Ourthevallei ligt helemaal voor je open.

Volg de route met het bord met de rode ruit (nr. 6), die vertrekt bij het Maison du Tourisme. De wandeling is van gemiddelde moeilijkheidsgraad (maar ik vond hem toch zwaar!).

La Roche-en-Ardenne

Het stadje ligt aan de oevers van de Ourthe, genesteld in een heuvelachtig landschap aan de voet van het kasteel. Hier is heel wat te beleven: zowel voor wandelaars als fietsers is dit een paradijs!

Misschien ben je ook geïnteresseerd in het Wildpark van La Roche? Of Houtopia en het Chlorophylle park die je ook vlakbij vindt!

RESERVEER NU DIT VERBLIJF

VIND EEN ANDERE ACCOMODATIE IN LA ROCHE-EN-ARDENNE