Pompeii: een nieuwe ontdekking!

Er was een opmerkelijke ontdekking in Pompeii: twee skeletten onthullen nieuwe informatie over de uitbarsting van de Vesuvius in 79.

In de ruïnes van Pompeii zijn twee skeletten van mensen van in de vijftig gevonden, meldt het Italiaanse ministerie van Cultuur. Ze werden opgegraven tijdens onderhoudswerkzaamheden aan de beroemde “Huizen der Geliefden” en vertonen meerdere breuken, die wijzen op de instorting van het gebouw.

Resultaat van rampen

Archeologen wijzen erop dat de uitbarsting van de Vesuvius niet de enige oorzaak is van de vernietiging van Pompeii. Een aardbeving die gepaard ging met de uitbarsting zorgde ervoor dat veel gebouwen instortten, wat de tragische tol nog vergrootte.

Meer kennis

Moderne opgravingstechnieken stellen ons in staat om de tragedie van Pompeii beter te begrijpen“, zegt Gabriel Zuchtriegel, directeur van het Archeologisch Park Pompeii. De vulkanische as bewaarde door sedimentatie de stad en haar slachtoffers en bood zo een kostbare getuigenis van deze gebeurtenis.

Pompeii, een erfgoedsite

Pompeii staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is de op een na grootste toeristische bestemming van Italië na het Colosseum in Rome. Deze ontdekkingen versterken het historisch belang van de site.

lees meer over de ramp in Pompeii

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆