De reistrends van 2020

Kevin Stickens,
02-09-2021
De reistrends van 2020
Vacancesweb.be

We werken door het jaar hard om twee weken te kunnen genieten op vakantie. Maar de vakantiebestemming waar we al jaren naar toe gaan en waar we steeds dezelfde mensen tegenkomen, voldoet niet meer aan onze eisen. In 2020 reizen we gedurfder en genieten we nog meer van elk moment. We hebben de reistrends voor komend jaar opgesomd voor je.

De smartphone als gids

We hebben allemaal een smartphone op zak en die wordt in 2020 gretig ingezet om onze volgende vakantie te plannen. We vertrouwen op online diensten om onze reis samen te stellen. Bijna de helft van ons zal een app gebruiken om tijdens het reizen een slaapplek te regelen of een activiteit te boeken. Met technologie kunnen we die ene hippe eettent vinden in het drukke Parijs waar alle locals naartoe gaan of ontdekken we een hidden spot op een strand in Spanje waar je helemaal alleen zit. Met onze smartphone hebben we een lokale gids op zak.

Vacancesweb.be

Ongewone bestemmingen

Stiekem voelen we ons een beetje Christoffel Columbus en willen we plekken ontdekken die bijna nog niemand heeft bezocht. De minder bekende bestemmingen staan dan ook bovenaan ons lijstje. We vermijden liefst de gebieden die overspoeld worden door toeristen. Nieuwe horizonten ontdekken geeft dan ook veel meer voldoening. Hoe ongerepter en meer afgelegen, hoe beter.

Vacancesweb.be

Slow travel

FOMO is zó 2019. In 2020 gaan we het net wat rustiger aan doen en vinden we het minder erg als we bepaalde zaken missen. In de plaats van snel de auto te nemen en zo veel mogelijk te bezoeken, gaan we in 2020 eerder tragere manieren van transport gebruiken. Onze impact op het milieu moet zo klein mogelijk zijn en we willen vooral ook meer genieten van onze reis zelf. Denk maar aan een lange treinrit waarop je kan genieten van de voorbijschietende landschappen. Die ervaring mis je als je het vliegtuig neemt.

Vacancesweb.be

Culinair genieten

Eten is een noodzaak, maar in 2020 is het ook een hoofdzaak. Gastronomie zal een belangrijke rol spelen op vakantie. We zullen de fastfoodketens links laten liggen en we gaan meer de lokale smaken ontdekken. Niet enkel lokale restaurants staan op de radar, maar ook de toprestaurants worden meer en meer geboekt. Je moet al geluk hebben om een tafeltje te kunnen reserveren wanneer je in town bent, maar de lange wachtlijsten maken de ervaring enkel specialer. Maar wacht dus niet te lang, want je tafeltje kan zo weg zijn.

Vacancesweb.be

Met de familie op pad

De tijd van een rustige vakantie met een uitstapje naar een pretpark is passé. Families gaan meer en meer voor vakanties met een unieke ervaring die onvergetelijk zijn voor hun kinderen. We gaan onze kinderen laten kennismaken met nieuwe culturen en eten laten proeven waarvan ze nog nooit gehoord hebben. We willen onze kinderen de wereld tonen en van hen wereldburgers maken. Actieve families gaan kajakken in Zweden, snorkelen in Vietnam en maken trektochten in de jungle van Costa Rica.

Welke vakantie staat er bij jou al op de planning? Of ben je eerder een type dat op de valreep beslist? In elk geval, geniet van je vakantie in 2020.

Vacancesweb.be