Royal Caribbean onthult het ultieme cruiseschip

Julie Docsterd,
12-11-2022
De Amerikaans-Noorse rederij Royal Caribbean International heeft zojuist de Icon of the Seas onthuld, zijn eerste schip uitgerust met hybride technologie die brandstofcellen en vloeibaar aardgas (LNG) combineert. En vooral een cruiseschip van alle superlatieven...

Icon of the Seas zal gewoon “het grootste schip van de nieuwe generatie ooit gebouwd” zijn, zei de rederij bedrijf in zijn verklaring. Het zal onder meer een waterpark met zicht op de oceaan, vele zwembaden, maar ook een veertigtal eetgelegenheden, bar en entertainment bieden!

Daarnaast zal het schip acht “zones” tellen waar dag en nacht wat te beleven valt. Ze omvatten Thrill Island, een verlaten eiland dat zijn naam eer aandoet waar vakantiegangers hun grenzen kunnen testen en nieuwe hoogtepunten kunnen bereiken. Chill Island is een uitgestrekte zone gewijd aan ontspanning. Verder is Surfside een “zone” die volledig is ontworpen voor jonge gezinnen en waar volwassenen kunnen zwemmen in het overloopzwembad Water’s Edge, terwijl ze een oogje in het zeil houden op de kinderen die plezier hebben in Splashaway Bay en Baby Bay. Een andere zone is eigenlijk het waterpark van het schip: AquaDome. Gelegen bovenop de Icon of the Seas, biedt deze plek de passagiers de mogelijkheid om te genieten van het uitzicht op de oceaan en een adembenemende waterval. Overdag is dit een oase van rust die ‘s avonds plaatsmaakt voor de drukte van restaurants en bars.

Kajuiten voor alle smaken

Voor de kajuiten zijn er… 28 verschillende keuzemogelijkheden! Het sterke punt: mogelijkheden van inrichtingen voor gezinnen van 3, 4, 5 personen en meer, met nissen waar kinderen apart van volwassenen verblijven. Wat betreft de meest luxueuze kajuiten, met een adembenemend uitzicht, hebt u keuze voor de nieuwe Sunset Corner of Panoramic Ocean Views suites in de buurt van de AquaDome.

Vanaf 2024 biedt de Icon of the Seas het hele jaar door cruises van zeven nachten aan in het oostelijke en westelijke Caribisch gebied vanuit Miami, met bezoeken aan Caribische parels zoals Cozumel (Mexico), Philipsburg (St. Martin) en Roatan (Honduras).