Sankt-Vith, gastronomisch hoogtepunt

Julie Docsterd,
06-05-2024
Spreekt het idee om er een weekend op uit te trekken en de voeten onder tafel te schuiven je aan? Weet dan dat het culinaire aanbod in het kleine stadje Sankt-Vith zeer uitgebreid is, met het restaurant van Hotel Pip Margraff als aanrader.
Pip Margraff
Carrie Heiners

Sankt-Vith, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog een martelaarsstad was, herstelde zich dankzij de dynamiek van zijn inwoners snel en groeide uit tot een niet te missen bestemming voor fijnproevers. De stad heeft een aantal eetgelegenheden die alles uit de kast halen om van een gastronomisch weekend een waar feest te maken voor wie een bezoek plant aan de Oostkantons.

Eén van de beste plekken om jezelf te verwennen midden in deze prachtige regio is het Relax Hotel Pip Margraff, een viersterrenzaak die al meer dan 140 jaar wordt gerund door de familie Pip, en een mix biedt van traditie en moderniteit! Het hotel stelt een breed assortiment aan diensten ter beschikking om je te helpen tot rust te komen en al je zorgen te vergeten, en dat alles in een sfeer die uitblinkt in sereniteit.

Pip Margraff
Pip Margraff

Het restaurant van het hotel biedt verfijnde gerechten in een warme, moderne sfeer, verrijkt met verse seizoensproducten en zorgvuldig geselecteerde wijnen. De chef-kok biedt gasten een bijzondere culinaire ervaring, waarbij zijn passie in elk gerecht tastbaar is.

Gastronomie of iets kleins

Het restaurant van het Pip Margraff hotel biedt voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar een gastronomisch diner of een snelle lunch. Het viergangenmenu wordt het hele jaar door afgewisseld, met gerechten bereid met verse, seizoensgebonden streekproducten, zowel groenten en fruit als vlees en vis. Tijdens bepaalde periodes van het jaar kan je er wild, paddenstoelen, asperges, Duroc varkensvlees en kalfsvlees van lokale boerderijen bestellen. De wijnkaart biedt een reeks champagnes en witte wijnen uit Luxemburg, Frankrijk, België, Italië, Oostenrijk en Duitsland. Liefhebbers van rode wijn kunnen dan weer kiezen uit Bordeaux, Chianti Classico, Rioja en een Duitse Pinot Noir.

Pip Margraff Pip Margraff

De lunch wordt geserveerd van dinsdag tot en met zaterdag, maar ook op zondagmiddag, en zal met zijn uitstekende kwaliteit bij iedereen in de smaak vallen. En als je ‘s middags eerder een snelle hap wil, serveert het restaurant van dinsdag tot en met zondag ook kleinere gerechten, zowel binnen als op het terras.

Pip Margraff
Pip Margraff

Of het nu voor lunch of diner is, de keuken van het Pip Margraff hotel maakt er een erezaak van om verse lokale producten aan te bieden, die met zorg en originaliteit bereid worden. Wanneer het weer het toelaat, kunnen de lunch en het aperitief op het terras of in de oranjerie geserveerd worden.

Twee nachten, twee menu’s

Onder de arrangementen die worden aangeboden door het Pip Margraff hotel vind je onder andere het ‘Gastronomisch Arrangement‘. Dat omvat twee overnachtingen in een tweepersoonskamer, ontbijtbuffet, een viergangenmenu, een zevengangen gourmetmenu en gratis toegang tot de wellness van het hotel, met een zwembad, jacuzzi, stoombad, twee sauna’s en een grote ontspanningsruimte.

Surf voor meer informatie naar de website van Relax Hotel Pip Margraff of neem rechtstreeks contact op met het team op 080 22 86 63.