Slapen op de grens, het kan in dit hotel

Julie Docsterd,
13-02-2023
Partout dans le monde, il existe des villes traversées par des frontières, mais dans le village de La Cure, qui sépare la France de la Suisse, un hôtel a veillé à marquer la frontière partout à l'intérieur… y compris au milieu du lit !
L'Azerbie

Dit is op z’n minst gezegd origineel. Hotel Arbézie biedt kamer waarin gasten “met hun hoofd in het ene land en met hun voeten in het andere” kunnen slapen. Een wandeling door het hotel zou een douanier gek maken. Inderdaad, de trap stijgt van Frankrijk naar Zwitserland. Op de 13de trede steek je de grens over. Afhankelijk van de ligging van de kamers slapen gasten met hun hoofd in Zwitserland en hun voeten in Frankrijk, zoals in kamers 6 en 9, of slapen ze in Zwitserland, maar nemen ze hun douche in Frankrijk, zoals in kamer 12.

Het hotel gaat nog verder door een gemengde gastronomie aan te bieden. Aan Franse kant vind je meer een “brasserie” met algemene gerechten, terwijl het deel in Zwitserland een gastronomisch restaurant is met streekproducten. In het midden vind je de bar.

Het hotel wordt sinds 1921 uitgebaat door de familie Arbez. Na Max en zijn zoon Bernard, staat vandaag met Alexandre Peyron en Bérénice Salino de 4de generatie aan het roer van de herberg. Een niet te missen adresje dat je absoluut moet bezoeken als je op doortocht bent in de Franse Jura!