Sparkx, het nieuwe Limburgse park waar alles draait rond virtueel sporten

Julie Docsterd,
12-02-2023
Het grootste ‘sportainment’-park van Europa opent in de lente zijn deuren. Sparkx, dat in Hasselt gevestigd zal zijn, wordt een nieuw soort vrijetijdscomplex.
Sparx

Bij de opening voor het grote publiek zal je in Sparkx niet minder dan 50 verschillende sporten kunnen beoefenen, fysiek of virtueel, en dat alles op een oppervlakte van zo’n 3.500 m²!

Met zijn slogan “The joy of finding your spark” (letterlijk ‘het plezier van je vonk te vinden’) gaat Sparkx volop voor idee dat er een sport is voor iedereen. Het bedrijf beweert het grootste te zijn in zijn soort in Europa, niet door de afmetingen van de gebouwen, maar wel omwille van het aantal sporten dat je er kan beoefenen. Als bezoeker zal je niet alleen fysiek de populairste sporten kunnen beoefenen, zoals voetbal en basketbal, maar ook nieuwe sporten, zoals curling, paragliding, sportvissen en zelfs skiën, en dat met behulp van ‘augmented reality’! En ook alles gecentraliseerd op één plek!

Dankzij ‘augmented reality’-simulatoren in combinatie met andere technologieën zal je als bezoeker toegang krijgen tot sporten die over het algemeen niet gemakkelijk te vinden of veilig te beoefenen zijn in België, waaronder ook de meest extreme sporten. Het zal zelfs mogelijk zijn om plaats te nemen achter het stuur van een Formule 1 of om een pilotenpak aan te trekken en weg te vliegen!

Ook aan gezondheid is gedacht

Maar Sparkx gaat nog verder. Naast de sportieve en virtuele faciliteiten kan je er ook terecht met je collega’s voor een teambuilding, met vrienden voor een vrijgezellen of om één van de conferenties over geestelijke gezondheid of voeding bij te wonen.

Sparks zal zeven dagen op zeven geopend zijn. Gezinnen zullen naar verwachting vooral op woensdag en in het weekend komen, terwijl het park op andere momenten scholen en bedrijven zal aantrekken.

Op langere termijn willen de zes jonge ondernemers achter het concept meerdere parken openen in België en de buurlanden.