Terug

TOP8 van de tricks om minder te betalen voor je vliegtuigticket

Het vliegtuigticket… Soms is dit de grootste uitgave wanneer je op vakantie gaat, en zeker wanneer het naar de andere kant van de wereld is! Dit zijn enkele tips die je helpen om die kost zo laag mogelijk te houden!

1. Opofferingen doen

Om goedkope vliegtuigtickets te hebben, moet je soms opofferingen doen, bijvoorbeeld bij het overstappen. Niemand wil uren zittend doorbrengen op een luchthaven met al zijn bagage, maar wanneer je met een overstap honderden euro’s kan besparen, ben je misschien meer gemotiveerd? 

2. De perfecte dag vinden om je ticket te bestellen

Een beetje rekenwerk, niet erg ingewikkeld, maar je doet een koopje als je je ticket precies 54 dagen voor je vertrek boekt. Een heel precies cijfer, afkomstig uit een studie waarin meer dan 3 miljoen prijzen vergeleken werden. Waarom probeer je het niet eens? 

3. Boek tijdens dalmomenten

Door de week worden er minder boekingen gedaan, maar in het weekend exploderen ze. De beste tijden om je vlucht te kiezen, zijn dinsdag- en donderdagnamiddag. Als je er wat extra voor over hebt, kun je ook je wekker zetten voor drie uur 's morgens, want tickets zijn goedkoper tussen middernacht en zes uur 's morgens. Gewoon vanwege het lagere aantal boekingen tijdens de nacht.

4. Gebruik de incognito-modus van je browser

Tegenwoordig zijn IP-adressen gemakkelijk te traceren, dus als je tien keer per dag zoekt naar een vlucht van Brussel naar Tokio, ben je snel gespot! Vergeet niet je browser in incognito-modus te openen, zodat je niet gevolgd wordt en de prijzen niet stijgen na een paar keer zoeken! Vergeet ook niet om goede vluchtvergelijkingssites te gebruiken, zoals Skyscanner, Google Flight of Kayak.

5. Wacht op kortingen

Je kunt je abonneren op nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen om alle goede deals te krijgen. Je ontvangt naast interessante berichten over een bestemming die je leuk vindt, natuurlijk ook veel minder nuttig nieuws. Maar wie weet, misschien vind je wel dé email die biedt wat je zoekt! En vergeet Black Friday niet, want het draait dan niet enkel om kleding! 

6. Neem een risico

Als je niet bijgelovig bent, moet je weten dat de prijzen altijd lager zijn voor vluchten op bijvoorbeeld vrijdag de 13de of op 11 september. Luchtvaartmaatschappijen zijn erg voorzichtig wat bijgeloof betreft. Zo zal je merken dat in de meeste vliegtuigen rij 13 niet bestaat!

7. Boeken tijdens verjaardagen

Als luchtvaartmaatschappijen hun verjaardag vieren, geven ze je een cadeautje! Op deze datum kun je op hun website goede deals vinden, maar onthoud goed de datum! Het gebeurt maar één keer per jaar.

8. Neem twee kaartjes

Dit is geen aanbod dat het hele jaar geldig is, maar enkel voor Valentijnsdag! Als je op 14 februari twee tickets boekt, krijg je korting. En als je niemand hebt om Valentijn mee te vieren: geen probleem, je kunt de persoon kiezen met wie je wilt gaan, een familielid, je beste vriend/vriendin, je hebt keuze te over!