Uitstap naar Gesves om te herbronnen op de ‘Sentiers d’Art’

Florence Brigode,
21-03-2023
Gesves, dat is een pareltje dat verscholen ligt in de Naamse Condroz, tussen Namen en Huy. Ik neem je mee om er de ‘Sentiers d’Art’ te ontdekken, 18 routes met een lengte van 3 tot 50 km. Deze routes zorgen ervoor dat je met het gezin of met vrienden één of meer dagen kan afzakken naar de streek om er deze originele combinatie van natuur en kunst te ontdekken.
Maison du Tourisme Condroz-Famenne

Ik moet meteen toegeven dat het niet eenvoudig is om een overnachtingsplek te kiezen voor deze uitstap: gaan we voor de ‘At Home’ chambre d’hôtes met overdekte jacuzzi en zicht op het groen? Of kiezen we eerder uit drie speciale chalets bij ‘In the Woods’ om er te relaxen in een bad met bubbels of in de infraroodsauna?

Na de nodige discussies zetten we koers naar de chalet van Boréal, met zijn gezellige inrichting: licht hout, helder wit en pastelroze accenten. Ik zette mijn vriend aan het werk in het keukentje terwijl ik het bubbelbad liet vollopen: we hadden zelf wat eten meegenomen om te koken in onze cocon. Een zacht dekbed en ramen met uitzicht op het bos veroverden onze harten. In de zomer moet het heerlijk zijn om hier op het terras in de schaduw van de bomen te chillen! ‘s Morgens werden we begroet door een ontbijtmand voor de deur: een verwennerij waarvoor je met plezier opstaat! De eigenaar doet alles om aan je behoeftes te voldoen: maaltijdformules, dranken, bloemen, fietsen, massages…: je hoeft het enkel maar te reserveren!

Goed ingeduffeld gingen we op pad om de omgeving te verkennen. Aan wandelingen die vertrekken van aan de chalets is er geen gebreken. We kozen voor één van de routes van de ‘Sentiers d’Art’. Een magisch wandelparcours, met weides, velden, een voormalige steengroeve, een schilderachtige vallei… en, verwerkt in al die natuurpracht, een vijftigtal kunstwerken. Poëtisch en inspirerend! Twee dagen waarin ik me helemaal ‘thuis voelde in het bos!

Trek zelf ook op avontuur!

In Gesves, in het ‘Domaine du Village Vert’, biedt Laurence Grégoire je een ‘At Home’ chambre d’hôte en bijzondere ‘In The Woods’ chalets (‘Boréal’, ‘Tropical’ en ‘Scandinave’).

De kamer beschikt over een jacuzzi met panoramisch uitzicht, de chalets een infrarood sauna of een bubbelbad. Houd er rekening mee dat je moet boeken voor minimum twee nachten.

Je ontvangt een uitgebreide gids met attracties, uitstappen, wandelingen en evenementen in de omgeving, en ook een lijst van lokale restaurants en winkels. De eigenaar zorgt ook voor een dienstenaanbod.

De logies zijn uitgerust voor twee personen, ideaal voor een romantisch weekend.

De ‘Sentiers d’Art’

Deze wandeling van 13 km die vertrekt vanuit Gesves, leidt je langs een mooie afwisseling van omgevingen waarin je kunstwerken kan ontdekken.

Een mooie manier om de te proeven van de Condroz-regio en de vallei van de Samson te ontdekken. De opeenvolgende landschappen zijn heel verschillend. En de 53 kunstwerken van internationale kunstenaars langsheen het parcours, gaan op een sublieme manier op in de natuur. Een unieke ervaring voor liefhebbers van moois.

Ook te ontdekken…

De ‘Grottes de Goyet’, één van de zeldzame sites van beschermde ondergrondse erfgoed, is één van de meest prestigieuze prehistorische sites van Europa. Een zintuiglijk bezoek waarbij je meer te weten komt over de Neanderthalers en de Cro-Magnons die er hun sporen achterlieten. De site, die geklasseerd is als  ‘Patrimoine Exceptionnel de Wallonie’, is geopend van 2 april tot 5 november.

Chambres d’hôtes, charmante gîtes, comfortabele hotels bieden je een comfortabele blek om de nacht door te brengen… en natuurlijk ook meerdere nachten als je dat wil!

Afspraak op VISITWallonia.be/seloger om ze te ontdekken