Vaar met je eigen elektrische boot op het historische Centrumkanaal

Julie Docsterd,
22-05-2024
En verken het oudste deel van het kanaal, dat meer dan een eeuw oud is en geklasseerd als Werelderfgoed door de UNESCO. Ontspan gedurende een uurtje in de schilderachtige en betoverende omgeving van het historische kanaal, een echte groene long in het hart van La Louvière.
canal du centre
© Utopix-Hyacinthe

Voor familie, vrienden of zelfs koppels, onze boten zijn toegankelijk voor bijna iedereen. Hoewel het noodzakelijk is om te kunnen lopen om aan boord te gaan (de allerkleinsten zijn daarom niet toegestaan), kan onze grootse boot, die plaats biedt aan 9 personen, een persoon met beperkte mobiliteit mee aan boord nemen. (Opgelet: huisdieren zijn niet toegestaan aan boord.)

Canal du centre
N. Matloka

Niet op je gemak op het water? Stap op een van onze fietsen om het kanaal te verkennen!

Onze boten voor 5, 7 en 9 personen staan klaar om u te verwelkomen bij La Cantine des Italiens, een historische en iconische plek in de regio La Louvière, waar veel Italiaanse immigranten die in België kwamen werken, passeerden. Een museum vertelt over hun levensomstandigheden en heeft objecten uit die tijd bewaard.

Canal du centre
N. Matloka

Ten slotte is La Cantine des Italiens, zoals de naam al doet vermoeden, tegenwoordig een restaurant dat de Italiaanse keuken hoog in het vaandel draagt. Het terras is perfect om te genieten van een zonnige dag.

www.canalducentre.be

copyright header: Utopix-Hyacinthe