Vlieg CO2-neutraal met Lufthansa

Julie Docsterd,
11-03-2023
Op een duurzame manier vliegen is vanaf nu mogelijk. Luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft namelijk een nieuw tariefplan gelanceerd, Green Fares genaamd, waarmee je bijdraagt aan de aankoop van duurzame brandstoffen.
Kevin Hackert

Lufthansa wil tegen 2050 koolstofneutraal zijn. Een ambitieuze doelstelling waarvoor onder andere een drastische daling van de uitstoot van luchtverkeer nodig is. Een van de maatregelen die de Duitse maatschappij heeft opgezet, is de Green Fares, een nieuw tariefplan waarmee bijgedragen wordt aan meer duurzame vluchten in Europa.

2 tarieven op het programma

Concreet heeft de reiziger de keuze tussen twee tarieven: Economy Green en Business Green. Daarmee kan de maatschappij duurzame SAF-brandstof (Sustainable Aviation Fuel) kopen, die bijdraagt aan een reductie van 20% van de CO2-uitstoot van een vlucht. Maar dat is niet alles! De overige 80% uitstoot wordt gecompenseerd door een bijdrage aan ambitieuze klimaatprojecten. De combinatie van die twee maatregelen wordt geïntegreerd in de Green Fares op vluchten binnen Europa en laat zo toe om vliegreizen duurzamer te maken.

Geen supplement!

Noteer dat de Green Fares niet beschouwd moeten worden als een supplement. Het gaat wel degelijk om een volwaardig tariefplan dat onmiddellijk gereserveerd kan worden, net als Economy Light, Economy Classic, Economy flex, Business Saver en Business Flex. Economy Green en Business Green bieden daarnaast flexibele reserveringsvoorwaarden en 20% extra Miles en Prime voor de houders van een Frequent Traveller-kaart. Tot slot geniet je ook van al de voordelen van de tarieven Economy Classic of Business Saver op de vluchten van Lufthansa in Europa.