Waarom Corsica een bezoekje meer dan waard is!

Kevin Stickens,
02-09-2021
Vacancesweb.be

Weinig eilanden die zo mooi zijn als Corsica. Dit Franse eilandje is werkelijk een paradijs op aarde en verdient een plekje op je bucketlist. Bergbeklimmers, wandelaars en roadtrippers komen hier ruimschoots aan hun trekken. Maar Corsica is ook het perfecte decor voor een fantastische familievakantie.

Spring die huurwagen in

Dak open, zonnebril op en cruisen maar. Corsica verken je te voet, met de fiets of met een huurwagen. Haarspeldbochten en machtige vergezichten zijn gegarandeerd en achter elke hoek loert wel een nieuwe verrassing. Slow travelling is hier de boodschap en hoewel het een beetje uitkijken geblazen is, voel je de stress hier zo van je afvallen. Op Corsica mag het allemaal wat trager!

Vacancesweb.be

Op twee weken tijd het hele eiland rond

Wil je alle highlights van het eiland meepikken en een heuse rondrit maken, dan trek je best twee weken uit. Zo hoef je je niet af te jagen. Wil je daarna ook nog ergens op een fijn strandje helemaal tot rust komen, dan brei je er maar enkele dagen aan.

Vacancesweb.be

De hotspots van Zuid-Corsica

Sportief en avontuurlijk aangelegd? Trek naar het zuiden. Ajaccio is een logisch vertrekpunt om te zakken naar het prachtige kustplaatsje Propriano. Vervolgens volg je de T40, waarbij de leuke dorpjes elkaar opvolgen. Af en toe steekt er eens een koe of een wild zwijn over, maar laat dat net de charme zijn. Een must is zonder twijfel Bonifacio, de piratenstad bovenop krijtrotsen. Hier kijk je over de adembenemend Santa Giulia-baai. Chillen doe je in Porto-Vecchio, het meest mondaine plekje op het eiland. Sportievelingen kunnen in de regio mountainbiken, wandelen en aan canyoning doen. Ook voor een strandvakantie zit je aan deze kant van het eiland trouwens gebeiteld.

Vacancesweb.be

Meer voor Noord-Corsica?

Langgerekte stranden en leuke badplaatsen als Calvi en Saint-Florent heten je welkom in het noorden. Flaneren, terrasjes meepikken en luieren staan hier centraal. Het meest noordelijke punt van het eiland Cap Corse is een must, maar hier valt veel meer te zien. Beschik je over een huurwagen, doorkruis dan zeker de Désert des Agriates en ook het prachtige woud van Vizzavona mag niet op je route ontbreken.

Vacancesweb.be

Corsica is een uitmuntende familiebestemming en heerlijk van april tot en met oktober. Zowel de actieveling als de culturele meerwaardezoeker komt hier ruimschoots aan hun trekken. De temperaturen zijn in deze periode uitstekend. Trek je er met de familie op uit, blijf dan bij voorkeur wat korter bij de kust. De baai van Santa Giulia is uitermate geschikt voor gezinnen. Ondiep en leuke stranden, ideaal voor de kids!

Luxe residenties met panoramisch zeezicht

Corse

Appartement

Kamers

5 Personen

55.00 m2

€570 / week

min nachten

Villa te huur in Porticcio

Corse

Huis/Villa

Kamers

4 Personen

120.00 m2

€1200 / week

7 min nachten

De wonderen van Corsica Coach Tour - Van Ajaccio tot Ajaccio

Corse

Rondreis

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Corsica Flavour Wandeltocht - Van Bastia naar Bastia

Corse

Rondreis

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Autorondreis charmes en karakters van Corsica - Van Bastia tot Bastia

Corse

Autotour

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Self Drive Lights Zuid-Corsica - Van Ajaccio naar Ajaccio

Corse

Autotour

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Self Drive Tour Lights of Haute Corse - Van Bastia naar Bastia

Corse

Autotour

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten