Wallonië: de mooiste accommodaties voor dit najaar!

Florence Brigode,
24-10-2022
Het najaar staat voor de deur! Zin in een kort deugddoend verblijf tegen een gereduceerd tarief? En als u de data van uw verblijf al weet, controleer dan gewoon de beschikbaarheid in onze selectie, boek online en profiteer van de uitzonderlijke aanbiedingen voor uw verblijf (vanaf 3 nachten en/of weekdagen). De accommodaties die deelnemen aan de actie zijn herkenbaar aan het label "Promo": u zal zeker een droomplekje vinden!
BG Photos

Dimension M nodigt u uit om neer te strijken in Corbais, vlakbij het geografische centrum van België. Dit maison d’hôtes, dat een ideale uitvalsbasis is om de schatten van Waals-Brabant te ontdekken, is heel modern en eigentijds: de strakke lijnen en zachte kleuren van de decoratie zullen u toelaten om volledig tot rust te komen. De kamers met 4 ‘oren’ bieden alle verwachte comfort. Het is ook mogelijk om een table d’hôtes te boeken om zo te genieten van de gastronomische en verfijnde keuken!

Maar als je liever iets gekkers hebt, boek dan zo snel mogelijk de camper “Les Mésanges“, ook gelegen in Waals-Brabant, in Bierghes. Deze ongewone accommodatie is geschikt voor 2 personen: een klein gezellig nest om te cocoonen voor twee. Want ja, hoe klein hij ook is, de camper biedt alle nodige comfort. Het uitzicht vanuit de accommodatie is magisch: recht voor u de vijver en de boomgaarden van la ferme du Grand-Spinois.

La ferme de Berwausault, gelegen in de provincie Luik, in het hart van het land van Herve, is een oase van rust waar u met veel plezier zult verblijven. De kamers van deze gerenoveerde boerderij zijn geschikt voor maximaal 15 personen. Hier hebt u de mogelijkheid om allemaal samen te komen met de hele familie, bij een stevige lunch of een table d’hôtes met de heerlijke smaken van Herve. De eigenaars bieden zelfs aan om uw picknick te maken om de regio met een gerust hart te ontdekken!

Western-City - Georges Scoubeau

Nog steeds in de provincie Luik, in Chaudfontaine, bieden wij u aan om Western City te bezoeken, met zijn originele kamers die u naar de Far West brengen. Een mooie manier om het Wilde Westen te ontdekken en te genieten van het domein Western City, een attractie geïnspireerd op het Amerikaanse Westen. Paardrijden, diverse activiteiten en drankjes in de saloon: uw kinderen zullen er ongetwijfeld dol op zijn.

La Petite Maison Maqua, dat plaats biedt aan maximaal 8 personen, is een karaktervol huis genesteld in het Ardense dorp Corbion, in de provincie Luxemburg. Deze landelijke gîte is ideaal gelegen: de Semois stroomt er langs en de stad Bouillon ligt op slechts een paar km afstand. Geniet van mooie herfstwandelingen voordat u terugkeert om op te warmen bij het haardvuur of rond de vuurkorf! Het huis, beveiligd door een elektrische poort, is ideaal voor kinderen: ze zullen veel plezier beleven onder het portiek of in de grote tuin!

In het hart van de Gaume vindt u een charmante gîte voor het gezin: L’Eden au vert in Chiny. Het huis, omgeven door heggen en met een capaciteit voor 2 tot 8 personen, is gelegen in een zeer grote tuin. Met een buitenjacuzzi kunt u heerlijk genieten van deze prachtige bosrijke omgeving. Maximale privacy is hier verzekerd door de eigenaars! Een ware oase van rust om van uw verblijf een uniek moment te maken.

Kent u Malonne? In dit dorp omgeven door bossen en valleien vindt u de gîte Le Relais du Malpas. Namen, de Waalse hoofdstad, ligt vlakbij en biedt de mogelijkheid om allerlei activiteiten te combineren. De moderne en comfortabele gîte heeft zijn oude charme behouden: noteer dat het huis al in de 18e eeuw op kaarten stond aangegeven. De grote tuin is hier een troef. En de buitenjacuzzi zal zeker deugd om na de wandelingen even te ontspannen.

In Hastière, in de provincie Namen, is het mogelijk om te slapen in de kamer van de Colonnel Moutarde! De chambres d’hôtes Au Plaisir laten toe om de nacht door te brengen in het gezelschap van de illustere personages van het spel Cluedo. Leuk en origineel. Er is zelfs een escape room op het terrein en de eigenaar organiseert murder parties voor zijn gasten.  Een leuk extraatje buiten de gebaande paden in de prachtig ingerichte kamers!

Namur Hotel Ne5t – Nest WBT - Bruno D'Alimonte

En wat als je van de gelegenheid gebruik zou maken om Ferme du Parc, in Henegouwen te bezoeken? Deze gîte in een boerderij, gelegen in Montignies-Lez-Lens, is een geklasseerd historisch monument. Een echte duik in het agrarische leven wacht hier op u. De eigenaars, die ook paarden fokken, bieden twee gîtes aan waarvan het thema is geïnspireerd op het verhaal van “De 3 kleine biggetjes”. Een origineel en verrassend kader! Soignies, Mons en Ath zijn niet ver weg: hier is veel te zien voordat je terugkeert naar het verblijf.

Pourquoi pas en Au canard zijn twee landelijke gîtes die ook niet ver van Mons en Ath liggen. Het gebouw waarin ze liggen, nabij het bos, is volledig gerenoveerd. Deze gîtes zijn voorzien voor gezinnen van maximaal 5 personen en bieden een kajuitbed dat uw kinderen zal verrassen: een ladder, hout en hoogte om heerlijk te dromen! Lakens zijn aanwezig: het enige wat u hoeft te doen is in uw bedjes te glijden.

Landelijke en stedelijke gîtes, boerderijhuisjes, hotels, originele gemeubelde vakantiewoningen, buitengewone chambres d’hôtes, er is voor elk wat wils! Het moeilijkste is eigenlijk te kiezen. Alhoewel! Met de kortingen van dit najaar kunt u zich misschien meerdere verblijven veroorloven!

Ik reserveer mijn verblijf