Wallonië: zoek je een “groene” gîte? Dit zijn onze beste tips!

Florence Brigode,
19-10-2022
Zoek je ecofriendly ideeën voor een uitstapje? Zoom dan maar in op Wallonië, waar je heel wat speciale verblijfplaatsen en activiteiten vindt in het hart van de natuur. Landelijke verblijven of gebouwen die de omgeving respecteren worden goed beschreven, zodat je zeker bent van de minimale impact op het milieu. Zelfs de meest veeleisende verwachtingen worden ingelost.

Vandaag reizen we op een andere manier met het idee om de natuur te respecteren en onze voetafdruk tijdens verplaatsingen zo klein mogelijk te houden. Een bewonderenswaardige keuze die je naar lokale, milieuvriendelijke en duurzame verblijfplaatsen dicht bij de natuur loodst… Soms zijn ze wel moeilijk te vinden! Goed nieuws, al de ecofriendly adresjes in het zuiden van het land zijn nu opgesplitst in verschillende categorieën, zodat je tijd wint!

Op zoek naar originaliteit?

Wil je verrassen door een verblijf op een originele plaats te geven? Zoek niet verder, in Wallonië zijn heel wat kwalitatieve adresjes te vinden voor een romantisch verblijf of een weekend met je gezin. Denk maar aan een caravan in een veld. “La Roulotte d’Annabelle” is een prachtige reis in de tijd op een boogscheut van Durbuy. Andere mogelijkheid: een hut op het water in de buurt van Maredsous, aan de oevers van de Molignée, omringd door kleine meren. Op een van de meren vind je 8 kleine chalets op palen voor een totale ontspanning in de middle of nowhere. Als je op zoek bent naar originaliteit, trek dan naar Houdeng-Aimeries in Henegouwen. Een bijzondere plek met 3 verdiepingen waar 4 personen terechtkunnen om te genieten van een prachtig uitzicht!

Lara Hardy

En waarom geen boerderijverblijf?

Waarom geen verblijf op een boerderij, in de stijl van het Italiaanse agriturismo? In de Waalse velden vind je heel wat boeren die je verwelkomen op hun domein. Met Accueil Champêtre en Wallonie kies je tussen 450 verblijven op de boerenbuiten waar je kan overnachten in een boerderij, een gîte of een B&B. Je proeft er van lokale boerderijproducten en geniet van heel wat pedagogische, sportieve, ludieke of ontspannende activiteiten. Het label Accueil Champêtre en Wallonie biedt je de garantie op een authentieke, warme en kwaliteitsvolle ontvangst.

M & N TOMASOVIC

Traditioneel en respectvol

“Clé Verte” is het eerste internationale label – volgens het aantal gelabelde panden – dat duurzame verblijven aanduidt. Iedereen die een plek met het Clé Verte-label bezoekt of er verblijft geniet gegarandeerd van duurzaam comfort zonder je portefeuille pijn te doen.

Een label dat al enkele jaren aanwezig is in Wallonië en wat van toepassing is op hotels, jeugdherbergen, campings, gastenkamers en vakantieparken. Zo overnacht je met een gerust gemoed en met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk, maar zonder afstand te nemen van het comfort van traditionele verblijfplaatsen.

Meer info?

VISITWallonia.be

Bij basilicum in Oizy - Ardennen

Belgische Ardennen

Gite

Kamers

14 Personen

192.00 m2

€ / week

min nachten

Huis te huur in Chanly

Belgische Ardennen

Huis/Villa

Kamers

14 Personen

250.00 m2

€ / week

min nachten