Zo heb je elektriciteit op de meest afgelegen plekken

Julie Docsterd,
12-10-2022
Vandaag is het heel moeilijk om ook maar een korte periode zonder elektriciteit te leven. Als je geen stopcontact in de buurt hebt tijdens je uitstap met de caravan, op je boot of op een andere slaapplek, hoe laad je dan je telefoon of luidspreker op? Wij hebben een oplossing…
Jackery Power Station

Onze afhankelijkheid van elektriciteit is vrij alarmerend tijdens deze energiecrisis. Toch bestaat er een oplossing om van gratis elektriciteit te genieten. Hoe? Dankzij een draagbaar zonnepaneel. Of je nu je telefoon wil opladen, naar de radio wil luisteren of een elektrisch scheerapparaat wil gebruiken, draagbare zonnepanelen zijn over het algemeen voldoende.

Er worden heel wat versies aangeboden in verschillende maten en met verschillende capaciteiten. In elk geval bestaat een kit uit een klein zonnepaneel en een zonneregulator. We raden je echter aan om te kiezen voor de modellen op batterij, waardoor je langer van elektriciteit kan genieten, ook als de zon niet meer schijnt. De prijs ligt wel een stuk hoger, maar de gebruiksmogelijkheden zijn ook veel breder! De batterij wordt opgeladen door het zonnepaneel en kan daarna heel wat apparaten voeden die niet constant door enkel een zonnepaneel gevoed zouden kunnen worden.