Berlijn: 6 niet te missen bezoeken

Quentin Bonjourberlin,
25-03-2024
Berlijn, een stad die zowel overdag als ‘s nachts makkelijk vanuit Brussel te bereiken is met de trein, is een echte aanrader om te bezoeken. Dit zijn enkele trekpleisters die je absoluut niet mag missen.

De Reichstag (Parlement)

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Stefan Seifert (@derherrseifert)

Het gebouw van de Reichstag of de Rijksdag, is de zetel van de Duitse Bundestag en één van de meest bezochte attracties van Berlijn. Vooral de glazen koepel trekt Berlijners en toeristen aan. Dit iconische gebouw kende een bewogen geschiedenis. Het dakterras is nu toegankelijk om het uitzicht over de stad te bewonderen en een groot grasveld voor het gebouw is ideaal voor wandelaars.

Museumeiland

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par TravelPixelz (@travelpixelz)

Dit eiland vind je midden in Berlijn, ingebed tussen de Spree rivier en het Spree kanaal. Het staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en telt vijf musea die in de jaren 1930 zijn gebouwd. De collecties variëren van de prehistorie tot de 19e-eeuwse kunst. Ze zijn zeker een bezoek waard, en dat geldt voor alle historische gebouwen op het Museumeiland. Het is één van de mooiste plekken die Berlijn te bieden heeft en het eiland trekt elk jaar miljoenen bezoekers.

Monument voor de Holocaust

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Anthony Nicolet (@anthony_nicolet)

Het monument voor de vermoorde Joden van Europa, ingehuldigd in mei 2005, ligt vlakbij de Brandenburger Tor en is één van de meest indrukwekkende plekken in de stad. Het bestaat uit een golvend veld van 2.711 betonnen sokkels dat van alle kanten kan worden doorkruist. Onder het monument vind je het informatiecentrum, dat de misdaden uit het nazi-tijdperk belicht in themakamers.

Brandenburger Tor

Dit is zonder twijfel het meest symbolische monument van Berlijn! Deze grote zandstenen poort in het hart van de stad is de attractie die het meest te zien is op selfies van toeristen. Tijdens de periode van de Berlijnse Muur was de poort verboden terrein voor zowel Oost- als West-Berlijners. Na de eenmaking werd de het een symbool van de Duitse eenheid. Het is uiteraard een niet te missen stop voor elke bezoeker aan Berlijn.

Checkpoint Charlie

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Joerg Nicht (@jn)

Over de Muur gesproken: dan moeten we het ook hebben over ‘Checkpoint Charlie’. Deze toeristische attractie was tijdens de opdeling van Duitsland een militaire controlepost. De Berlijnse Muur is al lang verdwenen en de hekken en wachttorens zijn vervangen door replica’s, maar de belangstelling voor de voormalige grenspost blijft groot en hij trekt miljoenen bezoekers. Het is dan ook een sterk symbool. Het Museum van de Muur ligt ook in de directe omgeving.

De Zoo van Berlijn

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Julie (@missallsundaytravels)

De traditionele zoo van Berlijn is de oudste van Duitsland en één van de dierentuinen met het grootste aantal diersoorten ter wereld. Berlijners hebben een bijzonder nauwe band met dieren. Meer dan 18.600 dieren dartelen er rond op het 33 hectare grote terrein direct naast het gelijknamige treinstation en de Herdenkingskerk. Met ongeveer 1.400 diersoorten (ook in het aquarium) is de zoo één van de meest soortenrijke en interessante dierentuinen ter wereld.

Om je weg te vinden in Berlijn, vind je hier een bijzonder praktische interactieve kaart.