Gastronomische uitstap naar het R hotel experience in Aywaille

Julie Docsterd,
21-03-2024
In Aywaille vind je in het R hotel experience het restaurant Umami, waar de jonge chef Alix Dumont kleurrijke gerechten serveert met authentieke smaken, bereid met de beste producten. En dat alles kan je proeven met een adembenemend uitzicht op de vallei van de Amblève.
r-hotel experiences
r-hotel experiences

Het restaurant Umami, met zijn panoramisch terras dat een adembenemend uitzicht biedt over de prachtige Amblève-vallei, is een oase van rust waar je kan ontspannen en je smaakpapillen laten verwennen. Het biedt een inventieve, ‘bistronomische’ keuken bereid met verse, lokale producten uit korte keten, geselecteerd door de jonge chef-kok Alix Dumont. Op het menu staan onder andere tataki van rode tonijn met een Aziatische kruiding en het perfecte ei aan 64°, allebei ideale voorgerechten. Als hoofdgerecht biedt de Luikse chef een herbekeken vol au vent met espuma van kip en een vleugje mosterd, of echte ‘Lîdje’ gehaktballetjes in bruin bier, twee gerechten die bijzonder smaakvol zijn!

r-hotel experiences
r-hotel experiences

Voor carnivoren en herbivoren

Vlees krijgt een ereplaats op het menu bij Umami, met carpaccio van lokaal rundvlees, gegrilde varkenshaas en traditionele ‘filet américain’. Vegetariërs worden echter niet vergeten, want Alix Dumont biedt ook een kroket van Brie de Meaux met truffel als voorgerecht en een sappige ‘assiette du maraîcher 2.0’ boordevol groenten als hoofdgerecht, dagvers bereid volgens de stemming van de chef. Verse pappardelle met oesterzwammen geflambeerd in Cognac staat ook op het menu voor liefhebbers van paddenstoelen. Voor elk wat wils dus!

r-hotel experiences
r-hotel experiences

Umami is zowel een bar als een restaurant en onderscheidt zich met een sfeer die uitnodigt tot ontspanning, badend in gezelligheid. Op bepaalde avonden kan je zelfs genieten van speciale evenementen, zoals kleinschalige concerten. Of je nu blijft overnachten of van buiten de stad komt, wacht niet om een tafel te reserveren en geniet van een ervaring die uniek is in Wallonië, zeker omdat het restaurant het hele jaar door geopend is.

r-hotel experiences
r-hotel experiences

Morpheus wacht je op!

Na een avond genieten aan tafel, houdt niets je tegen om deze heerlijke belevenis in Aywaille verder te zetten door een kamer te boeken in het R hotel experience, het hotel waar restaurant Umami deel van uitmaakt. Alle kamers en suites bieden een optimaal comfort en combineren een warme sfeer met veel daglicht dankzij de grote ramen die uitkijken op het omringende landschap.

r-hotel experiences
r-hotel experiences

Als je het weekend ter plekke wil doorbrengen, kan je terecht in het wellnesscentrum van het R hotel experience, met zijn verwarmde binnenzwembad, traditionele sauna, hamam en jacuzzi. Met een gevarieerd aanbod aan behandelingen kan je ook genieten van een moment van ontspanning en wellness dat onvergetelijk belooft te worden!

Om meer te weten te komen over dit uitzonderlijke hotel, kan je al eens alle diensten ontdekken die het R hotel experience aanbiedt.