Hong Kong: de 5 must sees van de meest unieke metropool!

Julie Docsterd,
23-03-2024
Hong Kong is bij uitstek de kosmopolitische stad, een smeltkroes van culturen, innovatie en tradities. We laten je kennismaken met 5 iconische locaties!

1. De iconische Skyline

Hong Kong
Dan Freeman

Hong Kong staat bekend om zijn adembenemende skyline, een van de meest indrukwekkende ter wereld, met iconische wolkenkrabbers zoals het International Commerce Centre en de Bank of China Tower. Het uitzicht vanaf Victoria Peak of tijdens een cruise in de Victoria Harbour is onvergetelijk, vooral tijdens het nachtelijke licht- en geluidsspektakel “Symphony of Lights”.

2. Traditionele markten en gastronomie

Hong Kong
JJ Ying

De traditionele markten van Hong Kong, zoals de Temple Street Night Market of de Ladies’ Market, bieden een authentieke en levendige ervaring. Het is de ideale plek om de gevarieerde lokale keuken te ontdekken, van dim sum tot noedels, en om ondergedompeld te worden in de levendige sfeer van de stad.

3. Cultureel erfgoed

Bouddha Lantau
Buster Ferraz

Hong Kong heeft een rijk cultureel erfgoed, zichtbaar in zijn tempels en musea. Het Po Lin-klooster en de Grote Boeddha op Lantau Island, evenals de Man Mo-tempel op Hong Kong Island, zijn must sees om de spiritualiteit en Chinese tradities die de stad beïnvloeden te begrijpen.

4. Groene ruimtes en wandelingen

Dragon's back
Emma Lin

In tegenstelling tot het stedelijke beeld biedt Hong Kong prachtige groene ruimtes en wandelpaden. De Dragon’s Back, het UNESCO Global Geopark van Sai Kung en de stranden van Shek O bieden natuurlijke toevluchtsoorden voor wie wil ontsnappen aan de drukte van de stad.

5. De mix van oud en nieuw

Hong Kong
Rex

Hong Kong is een plek waar oud en nieuw harmonieus naast elkaar bestaan. Historische wijken zoals Sheung Wan met zijn antiekwinkels en traditionele kruidenwinkels grenzen aan ultramoderne gebieden zoals Central, wat resulteert in een rijk en divers stedelijk weefsel.