4 landen met het gerecht dat je er moet proeven

Kevin Stickens,
02-09-2021
Vacancesweb.be

Luikse siroop, Brussels wafels, Limburge vlaai of Antwerpse handjes, het zijn maar een paar voorbeelden van niet te versmaden streekgerechten. Iedereen weet dat je voor tapas in Spanje moet zijn en dat de sushi nergens verser zal zijn dan in Japan. Wij selecteerden alvast 4 landen met hun typische gerecht en geven je er met plezier iets meer info over. Weeral een reden om een (culinair) reisje te maken!

Spanje – Jamón Ibérico

Deze ham wordt ook wel de pata negra genoemd. Deze rauwe ham is genoemd naar de achterste poten van het varken. Enkel varkens die in hun laatste groeifase enkel met eikels zijn gevoed mogen de officiële term Jamón Ibérico de Bellota genoemd worden. Vooral in het zuidwesten van Spanje is deze ham een ware delicatesse, al kun je deze ondertussen ook zowat overal in ons landje smaken.

Vacancesweb.be

Italië – Pizza

Hier hoeven we waarschijnlijk geen tekening bij te maken. Al in de 17de eeuw werd er melding gemaakt van pizza in Napels, waarbij het vooral een gerecht was in de arme streken. In 1889 zag dan officieel de pizza Margherita het licht, wat de standaard werd voor alle andere pizza’s.

Vacancesweb.be

India – Tandoori chicken

Natuurlijk zijn er hier ondertussen ook al heel wat Indiase restaurants waar je dit gerecht op de kaart vindt, maar voor de real stuff trek je naar India. Let wel de keuken in India verschilt erg van streek tot streek, maar als we dan toch een gerechtje moeten kiezen dat typisch is, gaan we resoluut voor de Tandoori chicken. Het is een saus die al eeuwen wordt gebruikt en een mengeling van yoghurt, gember, knoflook, peper, komijn en Garam Masala. Kip tandoori is een gerecht met kippenpoten, gemarineerd in tandoorisaus, dat zijn oorsprong zou vinden in Pesjawar.

Vacancesweb.be

Oostenrijk – Wiener schnitzel

Het krokante korstje, het gefrituurde en gepaneerde kalfvlees, er is geen gerecht typischer dan de Wiener Schnitzel voor Oostenrijk. Al is de kans groot dat de schnitzel eigenlijk afkomstig is uit Italië en zo naar Oostenrijk is overgewaaid. In elk geval bij een citytrip naar Wenen hoort het nuttigen van een Schnitzel. Een citroentje en een beetje ketchup, meer is er niet nodig om ervan te genieten.

Vacancesweb.be